Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:20

Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 15-11-2023 12:29

Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir

 

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki köpek kelimesi mecazi anlamda kullanılmıştır veköpeklerin de en az diğer canlılar kadar bu dünyada yaşamaya hakkı vardır. Yaptığınız her işte, başarıda ve çıktığınız her yolda size köstek olmaya çalışanlar olacaktır. Bununla da kalmayıp, iftira atacaklar, hakaret edecekler, doğrularınıza yanlış diyecekler, bazen hakaret edip, kendi kirlerini ve çamurlarını size atmaya çalışacaklar ama siz bildiğiniz yoldan, onlar istedi diye vazgeçmeyeceksiniz.

Dost, arkadaş ve kimi zaman ise aile üyeleri bile birbirinin iyiliğini ve başarısını istemez, sürekli bir çekememezlik durumundan kaynaklı tartışmalar ve kavgalar meydana gelir. İnsanlarda kin ve kıskançlık duyguları kötüdür, kişileri birbirinden uzaklaştırır ve gönüllerini soğutur sevgiye, merhamete ve iyiliğe. Böyle olunca da insanlar birbirinden uzaklaşır ve birbirlerinin kuyusunu kazmaya çalışırlar.

Bizlere de kin, sevgisizlik ve kıskançlık duygularıyla yaklaşanlar vardır ve tabii ki sizin hayatınızda da bu durum geçerlidir lakin birileri istedi diye, birileri olumsuz etki bıraktı diye, bir şeylerden, doğru bildiğimiz yoldan vazgeçmeyiz ve vazgeçmemeliyiz. Her tatlı dille yaklaşanı iyilik meleği görmemek lazım, her sarılanın da derman olacağını düşünmemek lazım. Bazen tatlı dille konuşan kişi, yol doğru bile olsa kötü yola yönlendirir, bazen de sarılan kişi ise daha yakından bıçağı ve zehri vermek niyetinde olabilir.

Günümüz insanın ne niyetle yaklaştığını çözmek veya anlamak kolay değildir çünkü giydikleri melek elbisesinin altında şeytan elbisesi de olabilir veya insan sıfatlarının içinde koskocaman deri değiştirmiş yılan olabilir. Olmaz bu kadar demeyelim çünkü neye olmaz, bu kadar da olmaz dediğimiz varsa oluveriyor. Bu yüzden iki gülümsemeye ve bir tatlı söze hemen yelkenleri suya indirmemeliyiz. Muhakkak insanlara güveneceğiz, insanlarla aynı yolları paylaşacağız ama her şeyi bilmelerine gerek yok çünkü her şeyini anlatan, hiçbir şeysiz kalır.

Hakkınızda her şeyi kötü yorumlayanlar olabilir, her gördüğünüz sakallıya dede diyemediğimiz gibi her gülene ve her sırtınızı ovuşturana da güvenmek yanlış olur. Zaten siz doğru yoldaysanız, arkanızdan atıp, tutmalar fazla olur ve sürekli sizi eleştirip, manipülasyonla alt etmeye çalışıyorlarsa bilin ki sizin iyiliğinizi değil, kötülüğünüzü istiyor bu birileri. Onun içindir ki bırakın size ellerinden ne geliyorsa yapsınlar ama başaramazlar çünkü rüzgarın, dağdan götüreceği tek şey tozdur.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla