Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 01:46

ATA'MIZI ANLAMAK GÜNÜ  Ulusumuzun büyük önderi Atatürk’ü ölümünün 85. yılında sevgi, özlem ve saygıyla anıyoruz.

Zeki BAŞTÜRK  (Emekli Milli Eğitim Müdürü)
Zeki BAŞTÜRK (Emekli Milli Eğitim Müdürü)
Giriş Tarihi : 09-11-2023 10:11

 

ATA'MIZI ANLAMAK GÜNÜ 

Ulusumuzun büyük önderi Atatürk’ü ölümünün 85. yılında sevgi, özlem ve saygıyla anıyoruz.

Ulu Önderimiz Atatürk'ün tasarladığı, uygulamaya koyduğu ve başarıya ulaştırdığı Türk Devrimi, Ulusal Bağımsızlık Savaşı'ndan başlayarak Türk devletinin kuruluşunda ve toplum yaşamında çağdaş ve uygar boyutlarda yapılan köklü ve ani değişikliklerle tanımlanabilir.

Atatürk'e göre hiç bir zafer amaç değildir. Zafer ancak kendisinden daha büyük olan bir amacı elde etmek için gereken en belli başlı araç, başlangıçtır. Amaç, düşünsel ortamdır. Bu nedenle eskiden Atatürk inkilabı denen devrimler süreci, bir düşünceye dönüşerek yıkılması bugün bile olanaksız hale gelmiştir.

Kurucu değerlere dönüşen düşünceleri, Atatürk’ü unutturmamış, ulusun bağrındaki yerini bugüne kadar korumuştur. Bugünün gençliğini biz tam da bu nedenle  Atatürk’ün düşüncelerini, kurucu değerlerini savunan  gençler görüyor, savunuyoruz.

Atatürk’ü düşüncelerinden bağımsız hale getirip bir simgeye dönüştüren her görüş, paylaşım, anma aynı zamanda onu unutturmayı amaçlıyor. O, anma günlerinde anılıp unutulacak bir kahraman değildir. Onun ilkeleri ve devrimleri yılın 365 günü yolumuzu aydınlatan meşale, vazgeçmememiz gereken değerlerdir.

Bugün Atatürk hakkında en güzel videoları çeken, parlak sözleri bulan iş dünyası ve şirketler de unutmamalıdır ki onlar da ekonomik görüşlerde Atatürk’ten sapmış olmanın sonuçlarını yaşıyorlar. Halkı düşünen sosyal çözümlerden, sosyal fabrikalardan uzaklaştıkça, Atatürk’ün eşsiz düşüncelerinden de uzaklaşıyorlar.

Atatürk, karma ekonomiyi savunan, devlete önemli denetim gücü veren ve onu sosyal devlet haline getiren adımlar attı. Bugün kazanç hırsıyla bu değerleri unutan burjuvazi, kendi varlığını, geleceğini de tehlikeye atmaktadır.

Atatürk’ün düşüncelerini,ilke ve devrimlerini unutarak sadece onu vitrin süsü haline getiren dernekler, partiler, topluluklar da kendilerinin ve toplumun geleceğini tehlikeye atmaktadırlar. O'nun cumhuriyeti emanet ettiği gençlere ve halka düşen görev yalanla gerçeği ayırmak, Atatürk’ü bir vitrin süsü haline getirenlere karşı onun kurucu değerlerinden kopmadan hedefe ilerlemektir.

1919-1938 arasında Türkiye'de yaşanan büyük değişimin, Atatürk'ün kurucu düşünceleri doğrultusunda gerçekleştiği görülecektir. Hepimiz biliyoruz ki O'nun ölümü ardından iktidarlar onun yolundan saptılar.

O’nun bağımsızlık ilkesini unuttular, ülkemizi emperyalizmin kirli oyunlarına teslim ettiler. 1919' da yanan bağımsızlık ışığını yeniden yakmak, kurucu değerleri inşa etmek benim ve hepimizin temel görevidir. 

Türk varlığını tamamen ortadan kaldırmayı deneyen Batılı emperyalist devletlere karşı O’nun ulusunu arkasına alarak verdiği bağımsızlık savaşını ve kazandığı zaferleri unutturmayacağız.

1923 devrimlerini, kurduğu çağdaş Türkiye  Cumhuriyeti devletini, bağımsızlık ve çağdaş uygarlık ülküsünü yaşatmayı, geleceğe taşımayı temel görevimiz, vazgeçilmezimiz olarak göreceğiz. Yüzyılı aşmış cumhuriyetimizi nice yüzyıllara taşımak birincil olarak odevimizdir. 

Kurucumuz Atatürk’ü anmaktan çok anlamaya çalışacağımız bir gün olmasını dilerim. 
Atatürk ışığı , ilkeleri, devrimleri yolumuzu aydınlatacaktır . Başka ışık aramaya gerek yoktur.  

Zeki BAŞTÜRK

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ÜÇ FİDAN , ÜÇ KORKUSUZ YÜREK  EN KÖTÜ BARIŞ, EN İYİ SAVAŞTAN DEĞERLİDİR. TÜRKİYE YÜZYILI MAAARİF MODELİ  ( MASALI)  ATATÜRK VE ÇOCUK  GENÇLİĞE BAKIŞ  KUVA- Yİ MİLLİYE  ( ULUSAL GÜÇLER)  KUVA- Yİ MİLLİYE  ( ULUSAL GÜÇLER) SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ  AYDINLIĞA YÜRÜYENLER FUTBOL VE SİYASET  EMEKÇİ KADINLARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN! ÖĞRETİM BİRLİĞİ YASASI KABUL EDİLDİ Bugünün değerini ve önemini kavrayalim. Bugünü iyi anlayalım. SANAT , SİYASETİN ÜSTÜNDE OLMALI. KENDİNİ BİLMEZLERDEN DEĞİLİM BİLGENİN SABRI ÖLÜMLERDEN ÖLÜM BEĞEN! İNSANLİK KRİZİ  BAŞKASININ ACISINI DUYAN KİŞİ, İNSANDIR.  ÇEVİR KAZI YANMASIN! BARIŞIN ÇİÇEKLERİ İŞPORTACININ YILANI ŞİİR ,SESSİZLİĞİ  ŞARKILAR, COŞKUYU SEVER. SESSİZ. ÇIĞLIK  GENÇLER ÖLMESİN  ANALAR AĞLAMASIN  GORKEMLİ VE ANLAMLI BİR GECE İSTANBUL'UN SİMGESİ:  KİZ KULESİ YENİ YILA GİRERKEN UMMAK, DİLEMEK, YAŞAMAK  IŞIKLARDAN KAÇMA . KARANLIKTIR YALNIZLIK. EĞİTİMDE ÇÖKÜŞÜN BELGESİ KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER YER GÜZELDİR. BAŞKASININ DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAK ESKİLERİ KIRPIP YILDIZ YAPMAK ÇÜRÜMÜŞLÜK!  Çalınan sorular, talimatla iptal edilen sınavlar,  TALİH Mİ? MÜCADELE Mİ?  "Bİ BAHT OLANIN BAĞINA BİR KATRE DÜŞMEZ BÂRÂN YERİNE DÜRR Ü GÜHER YAĞSA SEMADAN" BİLİMDEN UZAKLAŞMANIN SONUCU ÂYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN  "Âyinesi  iştir kişinin, lafa bakılmaz, Şahsın görünür rutbe-i aklı eserinde"                             Ziya Paşa ATATÜRK VE ÖĞRETMEN  BİR DEĞERBİLİRLİK ÖRNEĞİ  BAĞIŞLA BİZİ ATAM NE GÜZEL ŞEY KAVUŞMAK!