Barışa ihtiyacımız var. 

"Yurtta sulh, Cihânda sulh"
diyen ,Yüz yılımız ın barış elçisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' tür . 

Dünya barışına katkısı olan herkesi candan kutluyorum. 

Barış, insanlığın ortak dili, yeryüzünün en derin özlemidir. Savaşın yıktığı köprüleri, barış yeniden kurar; nefretin yaktığı kalpleri, barış yeniden yeşertir.

Gerçek barış, yalnızca silahların susması değil; insanların birbirini anlayabilmesi, farklılıkları zenginlik olarak görebilmesi, adaletin ve eşitliğin herkes için var olmasıdır.

Dünya, üzerinde birlikte yaşadığımız tek yuvamızdır. Bu yuvayı korumak, barışı savunmakla mümkündür. Çünkü barış, yalnızca bugünün değil, yarının da teminatıdır.

Unutmayalım: Küçük bir tebessüm, bir insana dokunan iyi bir söz, bir gönülde açan umut filizi, barışın en güçlü tohumudur. Eğer herkes yüreğinde bir damla barış taşıyabilirse, bütün dünya huzurla ışıldar.

Barışın kaybedeni olmaz, 
Savaşın kazananı yoktur, mutlak birgün kaybeder. 

Savaşa, hayır barışa evet. 

Hayrettin bulut