Fısıltı HABERLERİ
HV
19 NİSAN Cuma 10:49

BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 09-05-2023 13:10

BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT

 

        Mutsuzluk ve mutluluk arasında geçer insan ömrü,bazen mutlu olur ve bazen de mutsuz. Bu iki karşıt durum ise insanların başından geçen olaylar nedeniyledir, kimi zaman insanlardan kaynaklıdırve kimi zaman da insanın elinde olmayan nedenlerden dolayıdır. İnsanlardoğumdan ölüme kadar çokça olayla karşılaşır ve çokça insanla tanışır, bazıları olumlu etki eder insan hayatına ve bazıları da olumsuz.

         Her insan mutlu olmak ister muhakkak,bunun için belli bir çabaya gerek vardır tabii ki çünkü mutluluk için doğru insan olmak önemlidir. Doğru insan olunca ve insanlara güzellikler sununca da insan hem kendi mutlu olur ve hem de karşısındaki insanlar mutlu olur. Dünyada nankörler de vardır, bazı insanlara ne yapsanız da size sırt çevirecekler de vardır ama normal insanların gözünden bakarsak, her insan da iyi kalpli birine ihtiyaç duyar.

En zor günümüzde yanımızda olanlar ve eli iki kanda bile olsa zor ve mutlu anımızda yanımızda duranlar vardır. Zaten böyle insanlardan güç alır insan çünkü böyle insanlar, kalbe ve yaşamımıza şifa olur. Dertlerin çoğaldığı ve insanın en sıkıştığı dönemde yanında birileri olmalı insanın, yanında olmalı ki yere düşmesin insanoğlu. Kendini sahipsiz ve yalnız hisseden bireyler, karamsarlığa kapılır ve hem kendine ve hem çevreye de yararı dokunmaz.

Ruha ve kalbe iyi gelenler olmalı insan hayatında, olmalı ki şifa bulsun kalp ve ruh. Ağaç gibidir kalp, ilgi gördükçe meyve verir ve hem toprağına, hem de insanlara fayda getirir. İşte bu gibi insanlar, hayatımıza girince kaybetmemek lazım, muhakkak eksiklikleri olabilir ama her insanın eksikleri vardır ve bazen eksikleri görmezden gelmek lazım. Kendi günahına gece olanlar, başkalarının günahına gündüz olursa hiçbir şey düzelmez ve kalbe şifa olanlar kaybedilir.

        Unutmamak lazım ki insanlar birbirine muhtaçtır, birbirine göbekten bağlı olan insanoğlu ise sevgi ve saygıyı unutmamalı, birbirine köstek olmak yerine, birbirine yararlı olmak durumundadırve kötü bir olay yaşandığında veya insanın ruhu daraldığında, hemen yanında olanlar ve ruhu ve kalbi rahatlatan insanlar ise kalbe derman olur.

 

Hep mutlu ve huzurlu kalmanız dileğiyle, sevgi ve hürmetlerimle.

 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla