Fısıltı HABERLERİ
HV
04 MAYIS Cumartesi 05:50

BESMELE

Saniye AKBIYIK ( Yazar )
Saniye AKBIYIK ( Yazar )
Giriş Tarihi : 21-04-2024 17:59

BESMELE

Bismillah ile başlamış tüm hayırlı işler.Bismillah en kıymetli anahtar.Bismillah ile açılırmış tüm kapılar.
Ne demiş Peygamber Efendimiz (s.a.v);
“Besmelesiz her iş güdüktür.”Her iş yarımdır, eksiktir.Bismillah nesilden nesile aktarılmış bir sünnettir.Peki ya ne oldu da unutulur oldu bu ayet? Ne oldu da unutulur oldu bu sünnet? 
Ne çok işimiz var.Çok acelemiz var.Dilden dökülecek,su gibi akıp gidecek bir kelimeyi söylemeye bile vaktimiz yok !!! Gerçekten yok mu?Hâlbuki açılacak tüm kapılar.Bereketlenecek güzel işler.Nurlanacak tüm haller.Rahman ve Rahim olan Allah 'ın adıyla yapılınca tüm niyetler.
Kâinat bismillah diyor.Peki ya biz görüyor muyuz? Minicik tohumlar başlarında koca ağaçları taşıyor.Ağaçların dalları çesit çeşit lezzetli  meyveleri sanki birer sunum kasesi gibi bize uzatıyor. Sadece ot ile beslenen inek gibi ,keçi gibi hayvanlar bizlere en latif en nazik bir gıdayı  takdim ediyor .İncecik narin bir çiçek, sert bir zemini delip geçiyor. Belki onlarca kez karşılaştık.Hiç düşündük mü?Sert zemini delip geçen ,kavurucu sıcağın altında dimdik duran, narin bir çiçek filizi , kimin adıyla hareket ediyor? Kimin adıyla hareket ediyorlar?
Madem her şey mânen Bismillah der .Allah namına Allah 'ın nimetlerini bizlere takdim ediyorlar.Madem Bismillah tükenmez bir kuvvet, madem Bismillah bitmez bir bereket ; Biz de Bismillah demeliyiz. Allah namına hareket etmeli.Allah namına işlemeliyiz.
Cenab-ı Hak her işimize besmele ile başlama edebini bizlere nasip etsin.Amin

Selâmetle.

YORUMLAR