Fısıltı HABERLERİ
HV
20 MAYIS Pazartesi 03:36

CAMİLERİN SÜSÜ ÇOCUKLAR

Saniye AKBIYIK ( Yazar )
Saniye AKBIYIK ( Yazar )
Giriş Tarihi : 08-05-2024 19:12

CAMİLERİN SÜSÜ ÇOCUKLAR

 

Bugün size “Cami ve Çocuk” buluşmalarından bahsetmek istiyorum. Camiler geçmişten bugüne sadece ibadet edilen yerler değil aynı zamanda birlik olma ve sevgi mekanımız , en güzel toplanma yerimiz olmuştur. Çocukların camiye getirilmesi hususunda yine bize en güzel örnek ; Canımız Peygamberimiz (sav) ‘dir. Çocukların ellerinden tutarak onları mescide getirmiş ve onların tüm davranışlarını hoş görmüştür.

Ülkemizin bir çok şehrinde camilerde çocuklar için çok keyifli etkinlikler düzenleniyor.Eskiden sadece Ramazan ayında olan etkinlikler tüm yıla yayılıyor. Çocukların kalplerine cami sevgisi tohumu atılıyor. Hatta bazı şehirlerde ,bazı camilere “Çocuklu Cami” adı veriliyor. Bu camilerde çocuklar için özel oyun alanları bulunuyor.

Rabbim “Çocuklu Camilerin” , camide çocukların sesini seven hocalarımızın ve tabi ki çocukların sesinden şikayetçi olmayan cemaatimizinsayısını arttırsın.

Ben de yaklaşık iki yıl önce güzel bir niyet ile yola çıktım. Öncesinde camiden sorumlu olan hocalarımızdan izin alarak , vakit namazı girmeden çocuklarım ile camilere gidecektik. Çocuk yalnız olur mu? Çocuk arkadaş ister, sosyalleşmek ister. Sosyalleşecek , buluşulacak en güzel yere yakınlarımızı davet ettim. İlk olarak küçüklüğümden beri bildiğim ,mahallemizdeki camide buluştuk. Ne de iyi ettik.Cami adabını da konuştuk.Caminin bölümlerini de öğrendik. Çok koştuk ama hiç yorulmadık. En güzel kitapları okuduk. Ezberimizde olan sureleri tekrarlamayı unutmadık. Sosyal medya aracılığıyla buluşmalar bir çok kişi tarafından duyuldu. Uzaklar yakın oldu. Çok kıymetli anneler , çocuklarının ellerinden tuttu ve onları en güzel buluşma yerine getirdi. Yetmedi oyunlarına katıldı. Anneler ve çocukları camilerde güzel hatıralar topladı.

O günden bugüne çocuklarımız, Sakarya’nın farklı mahallelerinde bulunan 29 cami ile buluştu. Her buluşmanın ardından, bir sonra ki buluşma günü soruldu . 30. Buluşmaya bir de piknik eklendi. Piknik için en uygun cami seçildi. Caminin bahçesinde buluşmak için sözleşildi.

Allah’ın evi , çocukların en sevdiği yer oldu. Bugün camilerde koşup oynayan,güzel anılar biriktiren çocukların ,yarının cemaati olmaları duasıyla …

YORUMLAR