Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:50

ÇAMDİBİLİ BİR KOMANDO ERİN HİKAYESİ (MURAT GÜLŞAH)

Misafir KALEM 'SİZDEN GELEN KÖŞE YAZILARI'
Misafir KALEM 'SİZDEN GELEN KÖŞE YAZILARI'
Giriş Tarihi : 25-09-2023 16:19

ÇAMDİBİLİ BİR KOMANDO ERİN HİKAYESİ


Askerimize, Kahraman ordumuza dil uzatan düşman olan içimizdeki hainler okusunlar ki Askerimiz vatanımız için, bayrak için Türk halkının rahatlığı için bütün mukadessiyatların korunması için canını dişine taktığını, onurluca bir duruş gösterdiğini bilsinler.
1990 lı yıllarda terörün tırmanışa geçtiği dönemlerde vatani görevini yapan bu kardeşimizin tuttuğu günlükten alıntılar yaparak yazacağım. Vatanı korumanın öyle kolay olmadığının gerçek anlatımıdır. Siyasi torpillerle askerlik yapmayan, yalandan çürük raporu alanlar, askere gitmemek için bir uzvunu feda edenler, başka ülkenin vatandaşlığına geçerek askerlikten kaçanlar sizlerde okuyun ki Ay yıldız bayrağımız dalga dalga dalgalanırken, neler yaşanıyor bu ana kuzuları siz rahat uyuyun diye ölümle her gün nasıl burun buruna geliyor öğrenin. İşte bu hikaye görünmez kahramanların hikayesidir. Çamdibili bir komando eri olan bu kardeşim olayları anlatırken halen o anı yaşıyordu, o anlatırken vatana sahip çıkmanın, Türk milletinin sorumluluğunu üzerine almışlığının ağırlığını gördüm kendisinde.
Bu yazıları yazan Çamdibili Komando eri tüm Mehmetçikler gibi vatan ve Bayrak sevdalısı dir. “Al bunları Muradım yaz, yazda okusun Mehmetçiğe dil uzatanlar” dedi.İşte günlükte yazılı olan gerçekler…

“Sarıoğlana üç günlük arama tarama görevine öğleden sonra 17.00 da birlikten ayrıldık. Tim rütbelilerle birlikte 25 kişiydi.Bu benim ikinci görevimdi. Ve yine geceleri dağda geçirdik.
 Artık tecrübeliyim tedbirimi alarak göreve çıkıyordum. bu görevde çok yürüdük yaz olduğu için en ufak su birikintisini bile değerlendiriyorduk. Sırt çantasını çıkarma ihtimali olmadığından, hayvanların yalaktan su içtiği gibi su içiyorduk. Bu görevde Buzlu tepeden Kuşluca karakoluna gidiyorduk. Buzlu tepede teröristler pusuya yatmış, timin kalabalık olması vede aralarının iyice açık olması sayesinde bu pusudan kurtulduk. Bu pusuya düşme işini görev bittikten sonra öğrendik. Bu görevde çok yol yürüdüğümüz için ayaklarım pişik içindeydi. Daha beter oldum birliğe gelince üç günlük rapor aldım. Bu görevden sonra tekrardan destek timine verildim.”

“ İzinden önceki son görevim. Biz yine göreve değilde ogün oynanacak Galatasaray- Beşiktaş maçını kaçıracağımıza yanıyorduk. O gün yine araçlarla Kuşluca karakoluna çıkmaya düşünüyorduk. Fakat kar buna engel oldu. Belimize kadar karlar içinde gömülerek bata çıka 3 saatlik karakola çıktık ve orada maçı seyrettik. Maç bittikten sonra biz yine intikale başladık fakat kardan yürüyemiyorduk ve de hava kararıyordu çoğu arkadaşımız bilgeç mezrasına gelene kadar mahvoldu saat sabaha karşı 1'e kadar orada kaldık o saatte tekrar intikala başladık gece olmasından ve de kardan dolayı yolu kaybettik sabah 9.00'da Kozluca köyüne vardık fakat ayaklarımızın içine kar girmesinden dolayı donma tehlikesi geçiyorduk öbür timdeki 3 arkadaş bizimkinden 3 kişi daha aynı durumdaydı içlerinde en iyi durumda olan bizim timdekilerdi bizler kısmi donma geçirirken diğer timdeki bir arkadaş da az daha donmak üzereymiş girdiğimiz evde Hüseyin  ayaklarımı karla oldu ev sahibi de bana sıcak bir çay içirdi ayaklarım hafiften şişti ama zorlayarak botumu giydim. Çünkü daha yol yürüyecektik ve bundan başka bir seçenek yoktu. ayın 15'inde birliğe döndük fakat ayaklarımız şiş ve  bu akşam ertesi günü izine gideceğimi öğrendim 
24-1-1992 izinden sonraki ilk görevim araçlarla belli bir yere kadar gittikten sonra intikale başladık . Kar yine  belimize kadar geliyordu ama bu sefer tedbirimi almıştım ayağıma kar girmedi arama yaptıktan sonra ayın 26' sında birliğe geri döndük.
çatışmaya girdiğimiz yerde yarım günlük arama görevini gittik teröristlerden birinin cesedini bulduk leş gibi kokuyordu ayrıca depo olarak kullanılan bir sığınık sığınakta bol miktarda un şeker ve çay bulundu bunların hepsini epsi birden imha edildi cesetle birlikte saat 12'ye doğru birliğe döndük.
sabah 7'de intikalle tornova'ya hareket ettik saat 12.00'de araçlara binip birliğe döndük bu görev sırasında tim arkadaşım olan Şahin'in su kaynatması yüzünden zor anlar yaşadık ve de bir tabur askerin yok olduğu gece 4 kim görevde idik görevde Bir de filmde bir havan ve mermileri yüzünden zor anlar yaşadık intikalde çok zorlandık zaten bu operasyon yol yürümekten başka bir şey anlayamadık birliğe döndüğümüzde herkesin ayağı pişik ki.
çatışmaya girdiğimiz görevden geleli 2 gün olmuştu 3 günü sabahında uyandığım zaman ek malzemelerin ranzımın başucunda buldum merkeze bağlı sarı tosun köyüne iki günlük bir pusu görevine gideceğimizi öğrendim bunun sebebi ise bir gün sonra kutlanılacak olan Nevruz Bayramı kutlamalarında olay çıkmasını önlemek amaçlı idi bu görevin 6 saatini ancak uyuyabildim geri kalanların 42 saati yağmur ve karın altında nöbet tuttuk 22'sine birliğe döndük.
Bayram sebebiyle ertelenen göreve bugünün ilk saatlerinde başladık birlikte yürüyerek birliğin güneyde ormanlık alanı arayarak batıya doğru ilerledik ve ayın 10'unda akşam saat 20.45'te birliğe döndük bugün evde hem kumanya olarak zenginlik hem de köyler bizi bayağı iyi besledi.
hozat'ın Ali boğazı dediğimiz mevkide operasyon düzenleneceği ve bizim de tıkama yapacağımızı söyleyerek göreve çıktık o gün yine yağmur yağıyordu ve biz han uşağı karakoluna kadar araçlarla gittik araçlar karakolun aşağısında kaldı ve biz o yağmurda Kartal yuvası gibi olan karakola yağmur altında çıktık gece karakolda geçirdik ertesi gün hozat'ın hava maliyeti nedeniyle operasyon iptal ettiğini öğrendik buna sevinmiştik ama bu sevincimiz kısa sürdü çünkü bölük arama tarama yaparak birliğe döneceğimizi söyledi Sabah 9.00'da intikalle başladık ve önümüze çıkan mızraları ve köyleri arayarak ilerliyorduk aslandoğmuş'a geldiğimiz zaman bölük yine saat 21.00'a kadar pusu atacağımızı söyledi yine yağmur başladı ve biz yine yağmur altında intikale başladık yağmur altında 2 saat yürüdük daha biriyle yolumuz vardı fakat Yavuz astsubay telsizle araçları istemiş araçlara çakmakla dediğimiz mısra altında rızası altında bindik birliğe vardığımızda saat 24'ü geçiyordu.

Evet yukarıda tüm okuduklarınız bir Komandonun defterinden yazılmıştır. İşte o Çamdibili komando anneciğine yazmış olduğu şiirle ne kadar özlem içinde olduğunu belirtmiş.

                                                 ÖZLEM

                              Bana bakarken hep oğlum derdin 
                              Benden hep Ümit beklerdin 
                              Beni çok sevdiğini söylerdin 
                             Seni çok özledim anneciğim 
                             Ben asker olunca doldu gözlerin 
                            Gönlümde hep sizleri özledim 
                            Bana hep küpe oldu sözlerin 
                          Ben de ağladım sonunda anneciğim 
                          Hasretlik çekiyorum bak şu halime
                          Sarılıp öpmek geldi elini 
                         Ömrümü veririm senin için seve seve 
    …

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Vatanımızın Sınır Taşı, Erzurum'un Dadaşı, Aşıklık Geleceğimizin Büyük Üstadlarından Aşık Sümman'i Evladı, (Adnan  Şimşek) MUSTAFA RÜŞTÜ ERDELHUN PAŞA Bu Çağda yaşamak (Aycan Yüztaş) SÖYLEMDE MÜSLÜMAN EYLEMDE NESİN? ( Mesut Cihat ) İNSAN  Doğmadan hiçtir  Ölunce hiç  olur, GÖKYÜZÜ AYNI GÖKYÜZÜ,  YERDE AYNI AMA IKISI ARASINDA DEGISEN OLAYLAR,KIŞILER VAR. ( Tülay Gürel ) AHLAKI SOYULAN SOYUT KİMLİKLER ( Mesut Cihat ) Masum duygular ( Huriye Niyet ) Ne çok anlam yüklendi ( Aycan Yüztaş ) Girişimcilik: Dünya Değişirken Yenilikçi Fikirlerin Gücü, Davut AKAR  Mali Müşavir (Davut AKAR  Mali Müşavir) İNSAN Söz konusu CANIM SOKAK ÇOCUKLARIYSA Akan sular durur, Zaman durur. Yazdıklarımız, Söylediklerimiz durur. Hepsi… Evet, hepsi için… Onlar en sade en aydınlık En gülpembe, en fidanlık AMA İNSANLIK DURMAMALI Bütün sokak çocuk SOKAK ÇOCUĞU  Bir çiçek tomurcuklanır. Çiğ düşer yüreğine. Bir rüzgâr eser , çok uzaklardan. Bir rüzgar ki , Hoyratça , Delicesine. Savurur oradan oraya., ( SELMA MERİÇ ), İÇİM ÜŞÜR  Sokak Çocuklarına  Karanlık sokaklar ıssız, Köşe kuytular çaresiz. Kaldırımlar zaten nemli, Soğuk desen acımasız. ( Nursel Camcı ) Büşra Özden Koç ( SOĞUK ODALAR ) BİRAZ BEN GİBİ ( Aycan Yüztaş ) Allah'ın Planına Güven | 2 ( Semina Habibe AYDIN ) Yaşanabilir Bir Toprak  ve Sürdürülebilir  bir Üretim İçin  ( Engin Akyol ) DÖRTLÜKLER- GAZZE (27) (Abdülkadir Menek) ZALİM ZULMÜYLE HÜKMEDEMEZ (Mesut Cihat) ÜLKEMİZDEKİ BÜROKRASİ VE YOZLAŞMA.. ( Ahmet Bereket ) KÖKSÜZLÜK   ÖKSÜZLÜK MÜ? TRAFİKTE EMPATİ VE SEMPATİ (Şener DANYILDIZ Yapımcı-Yönetmen-Şair-Yazar) ÜMİTSİZ DEĞİLİZ  Fakat müslümanların hali pürmelali,  bizi ciddi üzüyor ve endişelendiriyor.  ( Kamil Nazım Kankılıç) TRAFİKTE EMPATİ VE SEMPATİ  (Şener DANYILDIZ Yapımcı-Yönetmen-Şair-Yazar) Mustafa Böyükata Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi YAZSAM KALEMİM TİTRER, SUSSAM YÜREĞİM... AKSA... (Gülay Yılmaz) CÂLÛT’LA SAVAŞA GİDERKEN HEPİMİZ İMTİHAN NEHRİNDEN İÇMİŞİZ (Ravza Zeybek) 100. Yılda Yüzlercesine… ( Mustafa Böyükata Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi ) BİR KAHVE MOLASI HAYATINIZI KURTARABİLİR  ( Şener DANYILDIZ Yapımcı-Yönetmen-Şair-Yazar) BİR KAHVE MOLASI HAYATINIZI KURTARABİLİR ( Şener DANYILDIZ Yapımcı-Yönetmen-Şair-Yazar ) KANAYAN YARAMIZ: SAĞLIKTA ŞİDDET (Mustafa Çalışan) Gün ağarınca sokağın yolunu tutardik. (Pınar Öter) MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ DİKKAT (Şener DANYILDIZ Yapımcı-Yönetmen-Şair-Yazar) ARAÇ KULLANACAKSAN ASLA ( Şener DANYILDIZ Yapımcı-Yönetmen-Şair-Yazar ) SERVİS ARAÇLARI (Şener DANYILDIZ Yapımcı-Yönetmen-Şair-Yazar) TRAFİKTE ÖNCE ÇOCUK (Şener DANYILDIZ Yapımcı-Yönetmen-Şair-Yazar) Onun doğumu neden bu kadar önemli? (Hafız Musab Yazgan) Mevlid Kandilimiz mübarek olsun… (Mürsel ASILDAN DEVLET-İ ALİYYE OCAKLARI KÜTAHYA İL BAŞKANI) HIZDA EN KÜÇÜK HATA ÖLDÜRÜR  (Şener DANYILDIZ) TRAFİKTE HAYAT KURTARAN ALTIN KURALLAR ( Şener DANYILDIZ Yapımcı-Yönetmen-Şair-Yazar ) MESELE DAVA ADAMI OLARAK ÖLEBİLMEKTİR.. Yaratan, yaşatan ve yöneten Allah (CC) 'ın adıyla. (ÖMER OKUDAN /SAMSUN) EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ, ANADOLU BEYEFENDİSİ YAZAR MUSTAFA USLU (Önder Güzelarslan ) SÜRÜCÜLER VE KURALLAR (Şener DANYILDIZ) UYUDUĞUN YETMEDİ Mİ? ( Ömer OKUDAN /SAMSUN ) BEYİTLER (46) SABIR VE TAHAMMÜL (Abdulkadir Menek) TRAFİK İŞARETLERİ VE KAZALARA ETKİSİ (Şener DANYILDIZ) PRANGALARI KIR EY MÜSLÜMAN (Ömer OKUDAN ) Peki neden? (Gülhanım Can) Denizi Sevmek, Onu Yaşamak (Pınar Öter) YENİ TÜRKİYE DE BELEDİYECİLİK (Ömer OKUDAN) HERŞEY MADDİYAT MI? (Ömer OKUDAN) MİLLİ STRATEJİK KONSEPT, BÜYÜK TÜRKİYE VİZYONU VE YENİ TÜRKİYE YÜZYILI ( ŞENER MENGENE) ÜRETİCİLERE REHBER OLUNMALI (Engin Akyol) FAİZSİZ EKONOMİ VE GÜÇLÜ TÜRKİYE EKONOMİDE KALICI ÇÖZÜM (ŞENER MENGENE) Huzur un anahtarı (Ömer OKUDAN) Huzur un anahtarı (Ömer OKUDAN) KISSADAN HİSSE (Fahri URHAN) HZ İBRAHİM BİN EDHEM (HALİME GÜL) Koruyan, kollayan ve bağışlayıcılığı bol olan Allah’ın ismi ile başlarım. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi af ve mağfireti tüm kardeşlerimin üzerine olsun. Değerli Kardeşlerim! (Fahri URHAN) DUANIN GÜCÜ (Fahri URHAN) ANA BABAYA SAYGI (Fahri URHAN) EĞİTİM (Fahri Urhan) Bir ay sonra göreceğiz… ( Ali Çiçen) ABDEST (Fahri Urhan) YETİM HAKKI (Fahri Urhan) YARINLARIMIZIN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NEFESİMİZ YETTİĞİNCE ANLATMAYA DEVAM... (Ahmet BEREKET) Güne günümüze bir bakış, bizim istediğimiz… AÇIK MEKTUBUMDUR. (Alper Tan) Bizim 23 Nisanlarımız (Mustafa Böyükata) RAHMET VE MAĞFİRET AYI: RAMAZAN'I ŞERİF (Hafız Muhammed Musab Yazgan) Küresel Isınma İçin Mücadeleye Varmısınız (Engin Akyol) NEVŞEHİR DERİNKUYU YERALTI ŞEHRİ (Özlem GÜRBÜZ) YAŞANABİLİR BİR ÜRETİM İÇİN (Engin Akyol) RAMAZAN AYI'NIN GÜZELLİĞİ (Özlem GÜRBÜZ) TOPLUM OLABİLMEK (Özlem GÜRBÜZ) KARANLIĞIN İÇİNDEKİ IŞIK (Özlem GÜRBÜZ) GÜVEN Mİ ? (Özlem GÜRBÜZ) YIKILAN UMUTLAR (Özlem GÜRBÜZ) ÖLÜM BİR SON MUDUR? (Özlem GÜRBÜZ) DEPREM MEKTUPLARI (2) BİZE KEFEN GÖNDERİN... (Safiye Çetinkaya) KURTÇU "...DERLERDİ BİZE ! (Mevlüt Kaleli) İyilik Ve Kötülük Hayat, iyilik ve kötülük arasında geçen bir zaman dilimidir. (Savaş Yılmaz) UMUT EKİP... HAYALLER KURUYORUZ.. (Aydan Kurt) Bu Devirde Devlet Yardımı Olmadan Cennete Girmek Çok (Burhan Bozgeyik) SÜVEYDA DA TEMİZLİK (Mehtap Yücel) Sorumluluk Sahibi Olan İnsanın Dünya Macerası, Prof. Dr. Namık Kemal Okumuş KAÇIRDIKLARIMIZ (Mehtap YÜCEL) Derinlik (Mehtap Yücel) Hayat Sizce Nedir? (MEHTAP YÜCEL) Gecenin Ucunda (Gülhan Kartal Ressam / Şair) SAÇMALAYAN HERKESİ TUTUKLAYACAKMIYIZ? Çocuklar, Anne Ve Babalarının Yazdıkları Senaryoyu Oynamak İçin Hayallerinden Vazgeçmek Zorunda Değiller! (Nurdan GÜLER ) SÖZ KONUSU HAKK İSE (Fatma Nur Özcan) SAVAŞIN GÖZYAŞLARI , FATMA NUR ÖZCAN