Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:46

Zeki BAŞTÜRK  (Emekli Milli Eğitim Müdürü)
Zeki BAŞTÜRK (Emekli Milli Eğitim Müdürü)
Giriş Tarihi : 27-03-2024 13:36

ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA GÜLER

Yaşamda en büyük mutluluk, bir çocuğun yüzünü güldürmektir. Bir çocuğun yüzünün gülmesinden daha büyük mutluluk yoktur. Bir çocuğun kalbine girmekten daha  güzel bir erdem yoktur. Geleceğimizdir onlar. Bir ulusun, dünyanın geleceğini kuracaklar onlardır. Geleceğimizin aydınlık , erinçli, mutlu olmasını istiyorsak çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. 

Açlık ve  yoksulluk  nedeniyle  okula gidemeyen, çalışmak zorunda kalan çocuklara üzülüyoruz. Savaşlarda en çok zarar görenlerin çocukların korkularını gözlerinden okuyoruz. 
Yurtlarda tacize uğrayan, baskı altında yaşayan,sevgisiz kalan çocuklar, yüreklerimizi dağlıyor. Küçük yaşta evlendirilen çocuk gelinler, kahrediyor bizleri. 

Çocukluklarını yaşamayan bu çocukların yaşadığı ilimizde, duyarlı , yürekleri sevgi dolu insanlar da var. Dün akşam, Bursa Dostluk, Kültür ve Sanat Derneğinin düzenlediği "Dostluk Sofrası" adlı iftar yemeğine katıldık. Büyük usta Nazım 'in dediği gibi güneşin sofrasında, dostların arasındaydık. 

İftar yemeği, yüce bir duygu, yüce bir amaç için düzenlenmişti. Yaklaşan bayramlar nedeniyle çocukları giydirmek, çocukların yüzünü güldürmekti amaç. Yeni giysileriyle bayrama sevinçli, mutlu biçimde katılmalarını sağlamaktı. 

Nisan ayı, sevinç ve mutluluk ayı. İki bayram var. İlki Şeker Bayramı. Çocuklar da şeker yiyebilsenler. İkincisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Çocuklar, sevinsin, eğlensin, mutlu olsunlar diye yapılmıştı bu etkinlik. 

Havva Türk'ün öncülük etmiş bu anlamlı etkinliğe. Sunuculuğunu da kendisi yaptı. Güler yüzü, sıcak davranışı ve güzel diksiyonu ile katılımcıları etkiledi. Yemeğin yapılış nedenini ve amacını anlattı. 

Bursa Atlı Spor Spor Tesislerinde yapılan iftar yemeğinde müzik vardı, eğlence vardı, coşku vardı, çekiliş vardı. Her şey çocuklar içindi. Piyanist İsmail Acar ve kemanda Emrah İliş'in eşlik ettiği gecede Ersan TEKİN, Hübeya ARUN, Özgür ŞAHİN, Hürrem Sultan SOYLU, Vedat KAPTAN, Filiz ŞAHİN ve Sadullah ÖZTÜRK gibi solistler sahne aldı. Her biri gece destek olmak için gönüllü olarak katılmıştı. İyilik, iyi insanlar var oldukça bu dünya yaşanılır olmayı sürdürecektir.

Çocuklar gülerse biz de güleriz. Çocuklar, ağlarsa biz de ağlarız. Çocuklar gülsün ki biz de gülelim. 

Çocukların yüzünü güldürmek için düzenlenen bu etkinlikte emeği geçenleri, katılımcıları yürekten kutluyorum. İyilik ve iyiler kazansın diyorum. Nisan ayının bayram coşkusu içinde geçmesini çocuklar ve ulusum adına umuyor ve diliyorum.

Çocuk gülerse dünya güler.

Zeki BAŞTÜRK

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ATATÜRK VE ÇOCUK  GENÇLİĞE BAKIŞ  KUVA- Yİ MİLLİYE  ( ULUSAL GÜÇLER)  KUVA- Yİ MİLLİYE  ( ULUSAL GÜÇLER) SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ  AYDINLIĞA YÜRÜYENLER FUTBOL VE SİYASET  EMEKÇİ KADINLARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN! ÖĞRETİM BİRLİĞİ YASASI KABUL EDİLDİ Bugünün değerini ve önemini kavrayalim. Bugünü iyi anlayalım. SANAT , SİYASETİN ÜSTÜNDE OLMALI. KENDİNİ BİLMEZLERDEN DEĞİLİM BİLGENİN SABRI ÖLÜMLERDEN ÖLÜM BEĞEN! İNSANLİK KRİZİ  BAŞKASININ ACISINI DUYAN KİŞİ, İNSANDIR.  ÇEVİR KAZI YANMASIN! BARIŞIN ÇİÇEKLERİ İŞPORTACININ YILANI ŞİİR ,SESSİZLİĞİ  ŞARKILAR, COŞKUYU SEVER. SESSİZ. ÇIĞLIK  GENÇLER ÖLMESİN  ANALAR AĞLAMASIN  GORKEMLİ VE ANLAMLI BİR GECE İSTANBUL'UN SİMGESİ:  KİZ KULESİ YENİ YILA GİRERKEN UMMAK, DİLEMEK, YAŞAMAK  IŞIKLARDAN KAÇMA . KARANLIKTIR YALNIZLIK. EĞİTİMDE ÇÖKÜŞÜN BELGESİ KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER YER GÜZELDİR. BAŞKASININ DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAK ESKİLERİ KIRPIP YILDIZ YAPMAK ÇÜRÜMÜŞLÜK!  Çalınan sorular, talimatla iptal edilen sınavlar,  TALİH Mİ? MÜCADELE Mİ?  "Bİ BAHT OLANIN BAĞINA BİR KATRE DÜŞMEZ BÂRÂN YERİNE DÜRR Ü GÜHER YAĞSA SEMADAN" BİLİMDEN UZAKLAŞMANIN SONUCU ÂYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN  "Âyinesi  iştir kişinin, lafa bakılmaz, Şahsın görünür rutbe-i aklı eserinde"                             Ziya Paşa ATATÜRK VE ÖĞRETMEN  BİR DEĞERBİLİRLİK ÖRNEĞİ  BAĞIŞLA BİZİ ATAM ATA'MIZI ANLAMAK GÜNÜ  Ulusumuzun büyük önderi Atatürk’ü ölümünün 85. yılında sevgi, özlem ve saygıyla anıyoruz. NE GÜZEL ŞEY KAVUŞMAK!