Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 08:29

DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 18-04-2023 14:09

DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR

 

Dünyamızbirbirinden farklı insanların yaşadığı bir gezegendir, bu insanlarınbazıları kalbiyle ve bazılarıdaaklıyla hareket eder. Kimileri vicdanlıdır ve insanlara iyilik etmek ister, kimileri devicdanlarına kilit vurmuştur çoktan ve kötülüğü de sanat haline getirmişlerdir. Duyguları körelmiş, makama, paraya tamah eden ve her şeyi çıkar üzerine kurulan insanlar türedi çağımızda.

“İyiliği yalnızca iyiler anlar, kötülüğü herkes." der CenapŞehabettin. Herkesin mutlu olacağı,herkesin huzurla yaşayacağı ve tüm insanlığa yetecek bir yerküreye sahibiz aslında ama bazı insanların ihtirasları yüzünden, büyük bir insan topluluğu acı çeker ve savaşlar, insan katliamları bu sayede ortaya çıkar. Kötülüğün anası hırstır, işte sırf kendi tutkuları için başka insanların mallarına ve canlarına kıymaktan hiç çekinmezler çünkü kendileri dışındaki herkesi bir böcek gibi görürler ve amaçlarına ulaşmak için kullanışlı canlılar ararlar.

“Kötülük dünyada değil, insanın yüreğindedir.” der G. Marquez. İyilik vicdandan gelir, vicdan ise yürekten gelen sesin yansımasıdır çünkü kalp ile vicdanaynı yolun yolcularıdır. Mesela birilerine el uzatırken, birilerinin yardımına koşarken çıkarsız bir şekilde düşünülmeli ki adına iyilik denilebilsin.İyilik bulaşıcıdır ve bu durumaileden başlayarak topluma sirayet eder çünkü aile, toplumların aynasıdır.Kimseye zarar vermeden, kimseleri kırıp dökmeden yaşamalı bu hayatı, yaşadığımız bu kısa hayat ise geçicidir. Kimler gelip, kimler geçmiştir bu dünyadan, hiçbirinin ismi dahi hatırlanmaz çünküİnsanoğlu ölümlü bir varlıktır ve günü, saati geldiğinde iki metrelik kefene sarılıp toprağa girecektir.

       İyilik ve kötülük toprağa düşen tohuma benzer ve mutlaka bir gün yeşerir, onu biçmek ise ekene nasip olur.İşte bu yüzden çocuklarımıza iyi niyeti, güzeli öğretmeliyiz ve hayatımıza da yansıtmalıyız çünkü çocuklar nasihatleri değil ebeveynlerinden gördüklerini uygularlar. Aile ve toplum içinde şiddete ve kötülüklere şahit olan çocuklar ve gençler de şiddete yönelme haliyle fazladır, böyle olunca da kötülüklerin önü alınmaz bir şekilde yükselir. Evet her ne kadar iyilik kalple ilgiliyse, kötülük de eğitim ve bilinçlenmeyle sona erdirilecek birdurumdur.

      Devletler, toplumlar ve aileler, İyiliği bir erdem ve kötülüğü de bir erdemsizlik olarak kabul etmelidirler ki dünyamıza veya en azından coğrafyamıza huzur ve mutluluk gelebilsin. Belki bu hayatta en çabuk unutulan iyiliktir ama yine de vazgeçmemeli insan. Kurak topraklar nasıl yağmura muhtaç ise, dünyamız da iyiliğe muhtaçtır çünkü yeterince kötülük var. Birilerinden övgü almak için değil, kendi ilkeleri için iyiliğe ve güzele sahip çıkmalı insanoğlu.

 

Sevginin, huzurun ve mutluluğun sizi bulması dileğiyle.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla