Fısıltı HABERLERİ
HV
30 NİSAN Salı 08:40

Evlilik Ve Bekarlık Masalları

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 17-04-2024 11:50

Evlilik Ve Bekarlık Masalları

Günümüz sorunları ailelerin altına dinamiti koyuyor, özellikle evliliklerdeki bitmek bilmeyen istekler ve teknolojinin gelişmesiyle aile yapısındaki değişimler buna neden oluyor. Ekonomik sıkıntıların fazlaca olması, sosyal medyadaki her olanın gerçek sanılması, hayal dünyasında yaşayan gençlerimiz için aile kavramının pek bir ehemmiyeti kalmıyor ve aile bağları yavaş yavaş yerinden kopuyor.

Eskiden de sorunlar vardı muhakkak ve hatta belki de sorunlar günümüzdeki kadardı ama sadece aile ve toplum baskısından dolayı ortaya çıkmıyor, insanlar isyan etse bile bunu dışarıya yansıtmamak için çaba gösteriyorlardı. Aile yapısındaki gösteriş merakı ve dışarıdaki insanların yediklerini içtiklerini sosyal medyadan paylaşması ise bir özenti durumu ortaya çıkarıyor aile içinde. Mutsuzken bile mutluymuş gibi paylaşımların atılması, neredeyse adım attıkları yerleri bile insanların gözüne sokularak afişe edilmesi ise onlar yaşıyor, biz neden yaşamıyoruz düşüncesi ortalığı kasıp kavuruyor maalesef.

Özellikle kadınların sosyal medyadan gördüklerine çok bağlanması, aynı hayatı yaşamak istemeleri ise ailede huzuru kaçıran olayların başında geliyor. Özel hayatın artık olmaması ve herkesin, herkes hakkında fikrinin olduğu bir genel toplumsal yapıya dönüştü. İnsanların gittikleri her yerleri, başka insanlara reklam yapması ve bak biz geziyoruz, yiyoruz, içiyoruz demeye getirmeleri ise gücü yetmeyen ve ekonomik olarak sıkıntı yaşayan eşlerin evliliğine zarar veriyor.

Gelişmiş medeni devletlerde ayıp karşılanacak olaylar ve gösterişler, gelişmemiş toplumlarda ise bir özenti haline gelmiş ve hatta artık bir moda olmuştur. En iyi yerlere giderim, en güzel giyinirim ve en güzel telefonları kullanırım dedikten sonra, bunları insanların gözüne sokmak ise büyük ayıp ve utanç kaynağı ama bizim gibi ülkelerde moda haline geldi.

Kültürsüzlüğün, kültürü oluştu maalesef. Sonradan görme bir toplumda hiçbir şey güzel gitmez, Hindistan’daki Kast sistemine dönüşmüş bir toplum ve parası olan bireylerin gösteriş meraklısı olmaları ise diğer durumu olmayanı aileleri bilerek veya bilmeyerek zarar veriyor. Ülkemizdeki boşanmaların hatırı sayılır bir orana gelmesi ise bu durumdan kaynaklanıyor. Özenti ve gösteriş meraklısı insanlar sadece kendilerine değil, başka insanlara da dolaylı yoldan kötülük ediyor. Hem kendi özelini paylaşıyor ve genel bir hal alıyor hayatı, hem de diğer ailelerin de neden biz aynı hayatı yaşayamıyoruz düşüncesine kapılmasına neden oluyor. Eğitimsizlik ve kültürsüzlük hem toplumu ve hem aileyi mahvediyor, bir kangren gibi.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla