Fısıltı HABERLERİ
HV
02 MAYIS Perşembe 16:11

Evlilikler Ve Aile Yapısı

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 09-04-2024 12:53

Evlilikler Ve Aile Yapısı

 

Her yetişkinin hayatını bir başka insanla birleştirdiği ve bazen on yıllarca devam bir ilişki durumudur. Kimi zaman çok iyi geçer ve kimi zaman da bu birliktelik biter. Bazen iyi bir şekilde, bazen de kötü bir şekilde biter ama şu bir gerçektir ki iki insanın birbirine kol kanat gerip, yardımcı olması insan tabiatına uygundur. Ülkemizde de evlilik fazladır, neredeyse her gencin hayallerinde evlenmek vardır.

Evliliklerde en önemli konu doğru insanı bulup, onunla hayatını devam edebilmektir. İki arkadaşın bile birkaç yıl sonra birbirlerine tahammül seviyesi bilebilirken, aynı evde yaşayan karşıt cins iki insanın birlikte yaşaması kolay değildir. Nişan ve sevgililik dönemlerinde olmayan davranışları, evlenince öğrenirsin ve bu da evliliği etkiler. Onca verilen sözler ve konuşmaların aslında gerçeği yansıtmadığını öğrenir insan.

Ülkemizdeki gösteriş merakı ve özellikle kadın tarafının bitmek bilmeyen masrafları yüzünden evliliğin altına dinamit en başta koyuluyor. Özellikle erkek tarafının borcun altına girmesi ve ülkemizdeki ekonomik sorunların katmerlenerek artması ile beraber evliliklerin mahkemelerde son bulmasına sebep oluyor. Madem bir kere evleniyorum her şey olsun mantığı ile gençler daha evlerine girmeden psikolojik bunalıma giriyorlar maalesef. Tabii ki sadece evlilik masrafları değil konu ve daha onlarca durum var.

Aile müessesesi bu kadar önemliyken, aile ve evliliğin ne olduğunu anlamayan insanların yollarını birleştirmesi ise yanlışa yanlış katıyor. Özellikle Anadolu kültüründe gençleri baş göz edelim, nikahta keramet vardır sözleri ise yanlışa mahal vermektedir çünkü bu durum bir kumar gibidir. Atalım zarı, ya tutarsa anlayışı hem gençlerin hayatını etkiler ve hem de gençlerin ileriki zamanlarda karşıt cinslere karşı özgüvenini zedeler. Öncelikle aile kavramı ve evlilikle ilgili konularda devlet kurumlarının rol alması gerekmektedir. Evlenelim ne olursa olsun anlayışı, ya karakolda, ya mahkemede veya mezarlıkta bitiyor. Özellikle bizim gibi ülkelerde namus gösterişi kavramı bu kadar yaygınken.

Temelleri sağlam yuvalar kurulmalı ve bunun için gençlere eğitim verilmeli, gençlerin eşlerinden ne isteyeceği ve arzu ettikleri konularda daha açık sözlü olmaları gerektiği anlatılmalı. Gizli kapaklı olaylar ve söylenmemiş konular ileride daha büyük sorunlara sebebiyet verecektir çünkü. Ne olursa olsun evlilik güzeldir ama bu güzelliği farklı nedenlerden dolayı zorlaştırmamak lazım ve gençlerin önünü kapatmak yerine, onlara yardımcı olmak lazım.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla