Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:57

Gelene Selam, Gidene Eyvallah

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 20-09-2023 14:07

Gelene Selam, Gidene Eyvallah

        Üzüldük, kırıldık, stres yaşadık ve bazen de psikolojik sorunlar yaşadık çünkü olmasını ve yapılmasını istemiştik, kafamızda kurduğumuz bazı hayallerin. Gerçekleşmeyen umutlarımız vardı, hayallerimizin bazılarının gerçeklik payına bakmadan ve olur yanını düşünmeden kurmuştuk gönlümüzde ve beynimizde. Oluşmayınca şartlar, haliyle de olmadı bazı biriktirdiğimiz duygular, işte bunun için bazen kendimizi kırdık, bazen çevremizdekilerini. Sanki olunca her şey yoluna girecekmişgibi davrandık ve çoğu zaman isyan ettik her şeye ve herkese.
Bazen çok istediğimiz hayallerimiz ve umutlarımız gerçekleştiğinde sevinir ve mutlu oluruz. Zaman geçince de bu mutluluk, sevinçlerimiz, yerini kapkaranlık günlere bırakır ve hatta sabahı gelmeyen geceler çıkar karşımıza, gündüzlerin gelmesi için dua ederiz. Bazen de pişman oluruz, neden bu kadar istediğimizle ilgili ve kendimize kızarız, keşke olmasaydı deriz, olmasaydı da bu olay başıma gelmezdi diye iç geçiririz. Meğerse bur bize iyi gelmemiş, bu bizim için hiç hayırlı değilmiş diye söyleniriz. İşte bazı şeyler olmuyorsa ve bazı şeyler de oluyorsa, muhakkak zamanla bizim için daha doğru olanı buymuş diye güzelce anlarız. 
        Sımsıkı sarılmalı umutlarına tabii ki kimseye minnet etmeden, kimseye boyun eğmeden yaşamalı hayatı ama olmuyorsa da hayata küsmemeli, hayata sırt çevirmemeli insanlar çünkü bazı durumlar vardır ki o anlık gelişir ve iyi mi, kötü mü olduğunu sonradan anlar insan ve aklı çok sonradan gelir veya tecrübe ederek anlar olayları. Belki beklemeliyiz zamanı, sabretmeyi bilmeli ve güneşin doğması gibi bir de ayın doğmasını beklemeliyiz, beklemeliyiz ki güneşin sıcaklığına kalmayan tahammülümüzü, ayın serin havasıyla güzelce ve derinden bir oh çekip yaşayalım. Yaz gelince kışı ister insan, kış gelince de yazı, yani anlayacağınız hiçbiriyle tam anlamıyla mutlu olamaz. İşte kurulan umutlar ve hayaller de böyledir, çok istersin ve düşünürsün sürekli, sonra olunca da olmasaydı der çoğu insan ne götürüp ne götüreceği belli değildir bazı hayallerin.
       Olana da olmayana da sabretmeli, olanda da olmayanda da vardır güzelce bir hayır diyebilmeli. Diyebilmeli ki ruhu ve kalbi huzur bulsun, sevdikleri ve çevresi onun hırsı ve mutsuzluğu yüzünden harap olmasın. Hani olmayacak şeyler için kendini üzmen niye, üzüp ve kırılsan da olmayacak bazı şeyler, bunun farkına varman için illaki günlerce ağlayıp, harap etmen mi gerekir kendini, şimdi zamana bırakmalı umutları, alınmamalı olmayana ve kapı aramalı olana çünkü gelene de selam olsun, gidene de eyvallah olsun demeliyiz. Demeliyiz ki bedenimiz, kalbimize, kalbimiz de ruhumuza sahip çıksın.
       Ağacın yaprakları döküldü diye ağaç meyve vermekten vazgeçmez, senin de umutların olmadı diye dünyadan küsüp, moralini bozman hiçbir şeye yaramaz veinan ki gülümsediğinde ve kendine inanıp, güvendiğinde her şey daha güzel olacak. Olayların akışı değişecek, bir orman gibi fikirlerin değişecek, fikirlerin değişince de umutların da değişecek çünkü kurduğun hayallerinin aslında ne kadar basit olduğuna inanacaksın. Şimdi kanatlarını yani fikirlerini ve gülümsemeni al yanına, yeni şeyler öğren hayattan, sonra da kanatlarında gökyüzünde havalanma vaktinin geldiğine iyice inanacaksın. Bazen kanatlarım olsun isterdim, nereye gittiğimin bir önemi yoktu aslında çünkü nereye istersem, oraya götürürdü kanatlarım.
 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla