Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 21:03

GENÇLERİMİZİN HAYALLERİ OLMALI! İnsanlar, en başta da gençlerimiz artık ne kadar umutsuz değil mi?

Özcan Kıvradım ( YAZAR )
Özcan Kıvradım ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 03-02-2024 19:57

GENÇLERİMİZİN HAYALLERİ OLMALI!
İnsanlar, en başta da gençlerimiz artık ne kadar umutsuz değil mi?
Çevremizdeki  gençlerimizle ilgili her akşam Tv kanallarında  onların yarınlarıyla ilgili ne kadar umutsuz olduklarını izliyoruz. Gazetelerde her gün okuyoruz.  Yada kendi çocuklarımız veya komşularımızın , arkadaşlarımızın, akrabalarımızın çocukları ne kadar umutsuz, mutsuz   bunları görmüyor muyuz.? Bazen de  onların hayal kurmayı bıraktıklarını toplu taşıma araçlarında veya kafelerde kendi aralarında  sohbet ederken de duyuyoruz.  İş arıyorum ama bulamıyorum. Kanka sen iş bulabildin mi? Bana da senin çalıştığın yerde bir iş ayarlasana dediklerini. Sadece gençlerimiz mi hayal kurmayı bırakan, Yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımız da , yarınlarından umutsuz  ve kaygılı. 
 Ülkemiz nüfusunun %15.2  sini gençler  oluşturmaktadır  . Peki  bu kadar genç  nüfusumuz neden  hayal  kurmuyor  yada  kuramıyor? Düşünmek lazım.  Hayatlarının en güzel zamanlarında neden bu kadar kaygılı, stresli, endişeli ve umutsuzlar. Bazen yaşadıkları bölgelere göre de farklılıklar gösterebiliyor. Coğrafi olarak bazı bölgelerimizin iş imkanlarının diğer yerlere göre daha avantajlı olması bazı büyük şehirlerimizde nüfusun  artmasına da   sebep olmaktadır. Üniversite eğitimlerini tamamlamakta  yeterli olmuyor artık. Bazıları   eğitim ve öğretim hayatına Yüksek Lisansla devam etmeyi  tercih ederken, bazıları da  araştırdıkları ve ilgi alanlarına göre sertifikalı ek  programlara dahil oluyorlar. Tüm bu çabaları gelecekte kendilerine daha iyi bir hayat kurabilmek için aslında. Tüm bu  koşuşturmalarının  içinde bazen gezmeyi, eğlenmeyi   yada daha sosyal olmayı  kaçırıyorlar farkında olmadan.
Hayal kurmakta parayla mı ? diye düşündürüyor   bizleri bazen. 20 li yaşlardaki gençlerimizin kuracağı hayallarine neler  engel  peki ? En baştada  iş imkanlarının kısıtlı olması onların hayal kurmalarına  engel olmaktadır.  Geleceğimizi bırakacağımız gençlerimizle ilgili hepimize önemli  görev  ve sorumluluklar düşmektedir. 
Her gencin mutlaka hayalleri olmalı kendisiyle ilgili. Ait olduğu  sosyal sınıf  veya topluma  göre. Hayalleri ve umutları olan, yüzleri gülen, sevgi dolu, ülkesini seven, annesine  babasına saygılı ,vatanı için çalışan gençler görmek istiyoruz. 
Başarılı gençlerimizi yurtdışı hayalleri kurarak  değil. Onları ülkemizde layık oldukları geleceği sağlayarak, ülkemizde kalmaları için, bu ülke  için, ülkemizde tutmanın bir yolunu bulmalıyız toplum olarak. 

                                                                                        Özcan KIVRADIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR