Fısıltı HABERLERİ
HV
26 NİSAN Cuma 07:56

İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 11-04-2023 13:51

İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz 

        Menfaat üzerine kurulan bir çağda yaşıyoruz. Bu çağ öyle bir çağ ki menfaati bitenin, dostluğu da bitiyor maalesef. İnsan ilişkileri farklılık gösterir çoğu zaman, kimi makama, kimi paraya kendini ve vicdanını feda eder. Tek hedefleri ise bir yerlere gelmek ve dünya zevklerine ulaşmaktır, böyle olunca da insan ilişkileri zarar görür ve bireylerden, topluma doğru bir çarpık yaşantı tesir eder herkese.
        Bir istekte bulunan kişinin, isteğini yerine getirince yere göğe konulmaz o insan ama isteği yerine getirilmeyince de suratlar asılır, güzel ve samimi sohbetlere ket vurulur çünkü hayır kelimesini duymak istemez kimse. Karşısındaki insan onu yapmak zorundaymış gibi selamı keser birden, menfaatine zarar gelmiş ve istediği olmamıştır nihayetinde(!) 
Aileden başlar menfaat çatışmaları, baba ve evlatları arasında mesela, sonra devlet kademelerine sirayet eder bu durum. Örneğin; devlet dairelerinde çalışan akrabasına, “ Şu işimi hallet.” denir çoğu zaman, hallederse dünyanın en iyi insanı olur o kişi ama halledemezse işte o zaman tepkisini koyar ve soğuk rüzgarlar eser. Sanki yapmak zorundaymış gibi o insana sırtını döner, dedikodusunu yapar ve her oturduğu mecliste tenkitte bulunur. Pek anormal olan bir durumdur bu aslında ve genellikle geri kalmış toplumlarda, hemşerilik ve akrabalık kültürünün sıkı olduğu ülkelerde yaşanmaktadır. 
Hayır kelimesini kullanınca, isteklerine olumsuz yanıt verince, insanlar gerçek yüzlerini size göstermekten çekinmezler. Az önce sen iyi bir insansın, seni seviyorum diyenler, birden seni dünyanın en kötü insanı ilan etmekten bir saniye bile geri durmazlar. İlkelerinize uymayan konularda ve size zarar verecek bir durumla karşılaşmamak için hayır kelimesinilügatınızdan çıkarmayın. Birileri mutlu olacak diye, başkalarının mutsuzluğunu engellemek veya kurumlara, yapılara zarar vermek büyük bir yanlıştır. 
Sırf sizinle akraba, dost veya yakın olduğu için birilerininyanlışlarına bile evet diyorsanız, o zaman yanlış olan kişinin siz olduğuna kanaat getirmelisiniz. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyebilmeli insan. İster bu siyaset konularında ve isterse de ikili insan ilişkilerinde olsun. Sırf taraftar olduğu yapıya ve ideolojisinden dolayı, gözü körelmiş bir şekilde yanlışlara bile olumlu yaklaşmak, halk tabiriyle ikiyüzlülükten başka bir şey değildir.
    Menfaat için yanınızda duranlar, menfaat için sizi sevenler elbet bir gün gideceklerdir. Belki siz bir güntökezlediğinizde ilk tekmeyi onlar atacaktır ve sonra da arkanızdan ağza alınmayacak küfürler edip, olmayacak yalandan ithamlarda bulunacaklardır. Onun içindir ki birileri küsmesin diye evet demek zorunda hissetmeyin kendinizi. Seven, değer veren insan her zaman yanınızda olur, ilk olmazınızda sizi bırakanlar zaten sizi hiç sevmemişlerdir.

Sevginin, huzurun ve mutluluğun sizibulması dileğiyle 
 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla