Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:27

İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 31-01-2024 17:41

İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır

 

Hiç kimse ilk tanıdığımız gibi kalmaz, düşer maskeler sonradan yavaş, yavaş çünkü çıkarları bitmiştir insanın. Bazen içimizden geçiririz ve keşke herkes ilk haliyle kalsaydı diye, değişmeseydi deriz ama gerçek hayat buna imkan vermiyor bazen. Konuşmaya başlarken ve biraz sonraki zamanda, ne kadar da güzel kalpliymiş ve öve öve bitiremeyiz bazı insanları ama sonradan anlarız ki fazla acele etmemek gerekliymiş.

Tanışınca mutlu olduğumuz, iyi ki hayatımıza girdi bu insan dediklerimizden ilk darbeyi aldıktan ve gerçek yüzlerini gördükten sonra pişman oluruz. Acele etmişiz bu insan hakkında hüküm vermeye deriz, halbuki iyi niyetle yaklaşmış ve onlardan da aynısını dilemişizdir. Maalesef ki dünyada bu çıkarcılık hissi bu kadar kuvvetli oldukça, kolay kolay bir şeylerin düzelmeyeceğini iyice öğreniriz.

Selam verip, merhabalaşan insanlar, iyi niyetle yaklaşsalar ve sürekli samimi olmak isteseler bile, yine de insanlar kolay kolay birbirlerine yanaşmıyor çünkü daha önceki olanlardan dolayı üzüldüğü olaylarda bu durumun aynısının yaşandığı aklına gelir. İnsanlar birbirlerine güven duygusunu kaybettiler. İster bu iki yabancı kişi olur, isterse de eş, dost, akraba olur fark etmiyor, bir kere güven kaybedilince de maalesef geri gelmiyor veya zor geri geliyor.

Düzen böyle devam edecek muhtemelen, çıkarlar üzerine kurulan hiçbir bağ, sağlam temeller üzerine kurulmaz. Hiçbir bina nasıl ki temelsiz, demirsiz iyi durmuyorsa, insanlarda da güven duygusu olmadığında hiçbir şey doğru zemine dayanmaz. Aslında vahşi hayvanlar alemine bakarsanız her şey ortadadır çünkü kimse birbirine güvenmez, güvenince başka bir hayvana yem olacağını çok iyi bilir. İşte insanlar da vahşi hayvanlar alemindekiler gibi şu an, birbirilerine kalplerini açmıyorlar doğal olarak.

Karamsarlık elbisesini üstümüzden çıkaracağız, kötüleri yenmek kolaydır ve burada yapılması gereken, cesur davranıp, onlara meydan okumaktır. Tabii ki bunu yapmak için bilinçli bir insan ve toplum lazım. Bunu hem kendimiz için ve hem de gelecek nesillerimiz için başarmalıyız. Şunu unutmamalıyız ki iyi ve güzel kalpli insanlar çevremizde çoktur, önemli olan onlara ulaşabilmek.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla