Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 08:49
1 Advert

KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI

Savaş  YILMAZ
Savaş YILMAZ
Giriş Tarihi : 07-03-2023 10:45

KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI

    Güzelce konuşup, güzelce insanları ikna ederler bazıları. Dillerinden bal damlar, herkesi etki altına alıp ve herkesi kendilerine bağımlı hale getirirler. Gerçek olmayan sağdan soldan duyumları, hatta yalan konuları bile öyle tatlı bir şekilde anlatırlar ki karşılarındaki insanlar onları can kulağıyla dinler ve gıpta ile bakarlar. 
     Böyle kişiler çevremizde vardır ve siz de karşılaşmışsınızdır, onlar kolayca ikna ederler ve kolayca kandırırlar iletişime geçtiği kişileri.  Anlayacağınız baya dilleri kuvvetlidir çünkü sürekli aynı filmleri ve yalanları söyleyerek yeni bir zanaat oluşturmuşlardır. Olağan şüpheliler arasına hiç girmezler ve sürekli ön planda oldukları halde kabak onların başına patlamaz, her türlü olumsuzluklardan sıyrılmayı bilirler. 
      Gelgelelim dilleri kadar keşke kalpleri de iyi olsa, diğer bir deyişle keşke dillerinin kuvveti ve tatlı sözleri, kalplerine de yansısa. Maalesef bu tür insanlar manipülasyon yapmayı iyi bilir, kalplerindeki kötülüğü öyle bir dışarı çıkarma yöntemleri vardır ki sanki o anlattıkları konu kötülük değil de iyilik getirecek insanlığa. 
      Sihirbazlardır, dilin ve sözcüklerin sihirbazları. Aslında hiçbir şey yapmadan çok şey yapar gibi görünürler ve insanların gözlerini köreltip veya perde çekip, sanki hipnoz ediyormuş gibi sürekli konuşurlar. Kalplerini sorarsanız, işte orası lağım gibidir. Şu da bir gerçektir ki akıllı insanları kandırmaları zordur ama cahil insanların çokça olduğu toplumda, bu gibi insanlar değerlidir çünkü insanlar gerçekleri değil güzel yalanlara inanmak isterler. Örneğin; iki bin yirmi üç yılına kadar Lozan Antlaşması’ndan dolayı yeraltı kaynaklarını çıkaramıyoruz diye gerçek olmayan bir duyum ortaya atıldı, ülkenin neredeyse büyük çoğunluğu buna inandı. Halbuki böyle bir madde yoktu ama böyle bir madde var mı veya yok mu çok kolay öğrenilirdi lakin bu durum siyasetçilerin işine geldi ve sürekli bir duyum olarak nesilden, nesillere aktarılıp inanıldı. 
     İşte akıllı ve cahil toplum arasındaki fark budur, birileri gerçekleri öğrenmek için araştırma yapıp, sonra da gerçekleri araştıran insanların bilgilerinden ve belgelerinden yararlanmaya çalışır. Siyasiler buna izin vermedi ve siyasi ortamlarda sürekli dile getirildi bu konu. İşte dili kuvvetli olan siyasilerin, maalesef kalbi kuvvetli değildi. Sadece siyasiler değil, bazen evimizdeki insanda böyle gerçekleri çarpıtabilir veya dostumuz, akrabamız olduğunu söyleyen kişiler. Bir ürün alırken bile, satıcının nasıl bir dil kullandığını hepimiz görmekteyiz çünkü işi bu ama insanları yanıltmak ise onun kalbinin iyilik, güzellik anlamında zayıf olduğunu gösterir.
       Ülkemizde dili kuvvetli ama yüreği beş para etmeyen insanların sayısı çoktur, böyle olunca güven krizi çıkar insanlar arasında ve kimse kimseye güvenemez. Ülke adeta bir ringe döner, akıllı ve ağzı laf yapanın, diğerlerini manipülasyonla ve diliyle etki altına alıp, onları yozlaştırması öne çıkar. Yolunu kaybetmiş bir toplum ise hiçbir zaman ileriye gidemez, hep durduğu yerde veya geriye doğru gider. Önce kalp düzelmeli, dil ise kalbin yansıması olduğu için her türlü düzelir.

Allah depremde ölenlere rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.... 
Allah bölgedeki bütün vatandaşlarımızın yardımcısı olsun.

Savaş Yılmaz

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla