Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 16:59
1 Advert

NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI

Savaş  YILMAZ
Savaş YILMAZ
Giriş Tarihi : 28-03-2023 12:07

NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI

 

Bu gibi insanlar tehlikelidir, uyanıktırlar ve toplum önünde savundukları ideolojilerini, inanıyoruz dedikleri dinlerinikendi menfaatleri için çok güzel kullanırlar. Kimseyi düşünmez, fakirin ekmeğini elinden alır ve çıkarı için gözü kör olmuştur böylelerinin! Toplumun, yakınlarının ve çevresinin arkasından her türlü alaveredalavereyi yapar lakin topluma ve karşısındakilere tam tersini savunur. Yani ne iseler, neyi yapıyorlarsa tam tersini savunurlar.

İnsani duyguları kalmamıştır böylelerinin, garibanı ve temiz niyetli insanları kandırmayı büyük marifetsayarlarçünkü onları kullanıp ve sonra da atılacak bir çöp gibi görürler.Bulundukları ortamlarda ve sosyal medya mecralarında özlü sözler söylemekten, namus edebiyatı yapmaktan kesinlikle geri kalmazlar, böyle yapınca insanları etkilediklerini düşünürler ve çoğu zaman da etkilerler! Hep planları vardır; bir yerlere gelmek,makam elde etmek gibi ve para kazanmanın insan canından, toplumdan daha değerli olduğuna kanaat getirmişlerdir(!)

Ahlaksızlıklarından kesinlikle hicap duymazlar,yüzlerine yaptıkları rezillikler vurulunca da hemen konuyu başka mecra ve konulara çekmeyi bilir, böyle bir şeyi ifade etmediklerini, aslında bunu, şunu söyledik ama siz yanlış anladınız derler, hatta karşısındakileri suçlayacak pozisyona getirip, sonra da mağdur edebiyatı yaparlar. Söylediklerini, eyleme geçirdiklerini video kaydı olarak bile izletseniz yine kabul etmez ve içten içe gülerler bu duruma, yüzleri kızarmaz çünkü.Narsist bir kişiliğe sahiptirler, insanların aklıyla alay edip ve sonrasında iseonlarıkendi menfaati, düzeni için kullanmaktan asla geri durmaz, çekinmezler.

        Merhametten, vicdandan gram nasibini almamışlardır, neredeysekonuştukları her kelime yalandır, kötülüğü meslek edinmişlerdir tabii ki. Özellikle dünyayı ve kendi ülkesini yöneten veya yönetmeye aday siyasetçiler bu dili çok iyi kullanırlar çünkü halk ve toplum gerçekleri değil, güzel yalanların peşinden gitmek ister. Çevremizden de şahit oluruz böyle insanlara, ağzından bal damlar ama verdiği öğüt, yapmayı düşündükleri iseyılanın zehirli iğnesinden aşağı değildir çünkü yalanın ve namussuzluğun dini, imanı ve ideolojisi olmaz.

      “Irz ve namustan mahrum olanlar, millet ve vatan hissi taşımazlar; böylelerinden sakınılmalıdır.” der Mevlana. Toplumu ve çevresindeki bireylerin kötülüğünü ister, onları yozlaştırır, doğruyu da yanlış gibi göstermekten hoşnut olurlar çünkü amaçlarına ulaşmış kabul ederler kendilerini(!) Canlıların yaşamı, malı, namusu onlar için oyuncaktan farksızdır.İnanıyoruz dedikleri dinler, ideolojiler, evrensel değerler ve vatanise onları ilgilendirmez çünkü hedefe gidene kadar her şeyden faydalanmak isterler. Ne iseler, ne söylüyorlarsa, neyi övüyorlarsa ve kimi desteklediklerini ifade ediyorlarsa tam tersini yapıyorlar.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla
ÇOK OKUNANLAR