Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 09:42

ÖĞRETMENİM 

Özcan Kıvradım ( YAZAR )
Özcan Kıvradım ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 24-11-2023 10:43

ÖĞRETMENİM 
 İlk kez 24 kasım 1928  tarihinde  Atatürk’ün  başöğretmen ünvanını almasıyla birlikte, 1981 yılında Atatürk ‘ün doğumunun 100. Yılında kutlanmaya başlamıştır Öğretmenler günü.
 Eğitim  ve Öğretim hayatımıza başladığımız  o günleri hatırladığımızda ilk öğretmenlerimiz  bizlerin hayatında ne kadar önemliydiler değil mi?  Bir çoğumuz  İlk kez anne babamızdan ayrılmıştık , hiç bilmediğimiz bir yerde  Anne , babalarımız bizleri aynı yaştaki arkadaşlarımızla  belki bir çoğuyla   daha sonra uzun süreli dostluklar kuracağımız Okulda   öğretmenlerimize emanet edip gitmişlerdi. O günleri daha dün gibi hatırlıyorum. Heyecanlı, belki biraz tedirgin ama içimde anlayamadığım bir duyguyla sınıftaki en ön sıraya oturmuştum bile. Birazdan sınıfa daha önce hiç görmediğim birisi gelmişti . Günaydın çocuklar diye başlamıştı  konuşmasına. Bizlere sınıfa öğretmen geldiği zaman ayağa kalkmamız gerektiğini söylemişti. Hepimiz Ayağa kalkmıştık. Yanıma  oturan arkadaşımın isminin Emel olduğunu bile daha sonra öğrenmiştim.  Emelle  daha önce birbirimizi hiç görmemiştik ama ,birbirimizi çok sevmiştik birbirimize  bakıp destek alıyorduk. Tenefüslere beraber çıkıyor , kantine birlikte gidiyor , oynadığımız her oyunda hiç ayrılmıyorduk . Emel ile tam 8 yıl aynı sırada  oturduk. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen Halada görüşüyoruz.  Okul yılları ne kadar önemli değil mi ? Hepimizin ne anıları vardır unutamadığı o yıllarla ilgili. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk  olmak üzere İlkokul öğretmenim Muzaffer Ersoy ve tüm öğretmenlerimin , öğretmen adaylarının öğretmenler gününü kutluyorum. Bu arada  Muzaffer öğretmenimle de hala görüşüyorum. Emekli şimdi kendisi, her görüştüğümüzde hala  gözleri dolu dolu olur ve o günleri çok özlediğini söylerken çocuklarım diye bahseder hep öğrencilerinden. Öğretmenlerimiz bizlere sadece okuma yazmayı öğretmiyorlar, hayal kurmayı, hayvanları, insanları ve  doğayı sevmeyi , küçüklerimizi korumayı, büyüklerimize saygı duymayı, güzel konuşmayı, oturmayı, kalkmayı, , gülmeyi, sevinmeyi ağlamayı, paylaşmayı ve  başarılı olmayı ,aynı zamanda hayatımızın her döneminde bizi biz yapan  vicdani duygularımızı ve değerlerimizin öneminide  onlardan öğrenmedik mi?
Atatürk,  Cumhuriyeti kurduktan sonra, Eğitim ve Öğretime  çok önem vermiştir. Herkesin okuma yazma öğrenmesi için Türk alfabesinin  kabul edilmesinden sonrada köy , kasaba  demeden  karış karış  ülkemizi gezmiş ve Cumhuriyetimizin  temellerini, geleceğimiz olan çocuklarımıza aydın bir gelecek  bırakmak için gece gündüz demeden çalışmıştır. Ülkemizin geleceğini inşa eden çocuklarımızı ve onları yetiştiren öğretmenlerimiz , çağdaş, demokratik ve laik eğitim çizgilerimizde yürüyen  sizlerin  emeklerini anlatmak öyle birkaç satıra sığmaz. 
“Dünyanın  her  tarafında  öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır” sözü Başöğretmenimizin sözlerinden sadece bir tanesidir .
Bu 24 kasımda da  Başöğretmenimiz  Gazi Mustafa Kemali ve daha nice fedakar öğretmenlerimizi saygıyla  anıyorum. 

                                                                               Özcan KIVRADIM

YORUMLAR