Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 22:01

ONLİNE EĞİTİM  

Özcan Kıvradım ( YAZAR )
Özcan Kıvradım ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 16-11-2023 18:14

ONLİNE EĞİTİM  
          Bu eğitim sistemi hakkında ne biliyoruz ? Bizlere   kazandırdıkları avantajlar ve sağladıkları kolaylıklar nelerdir? Uzaktan eğitim  hayatımızın neresinde acaba? 
           İnternet çağıyla  birlikte her geçen gün hem  Öğrencilerimizin derslerini  daha kolay takip edebilmelerini sağlayan, hem de  farklı eğitim kurumlarının üniversiteler üzerinden sertifika veren Kişisel Gelişim Kursları ,yani mesleki yeterlilik kazandıran eğitimleri internet üzerinden almamızı sağlayan online-uzaktan eğitimler hayatımıza  ilk olarak 1956 yılında Ankara Hukuk Fakültesi Banka ve  Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsünde mektupla başlamıştır .Aslında bir çoğumuzun online eğitimler hakkında bilgi sahibi olmamıza rağmen,  daha çok kısa bir süre önce yaşadığımız pandemiyle  birlikte, okullarda ders sistemi  olarak uzaktan eğitim sistemine geçilmiş olması online eğitimler hakkında hepimizin bilgi sahibi olmasını sağladı.  Birçoğumuz için yüz yüze eğitimlerden birdenbire online eğitimlere  alışmakta çok kolay olmadı . Bu sistemin olumsuz birçok etkileri olduğu gibi olumlu tarafları da oldu tabii ki. İş dünyasında da yenilikler getirdi ve birçok kişi  home ofis  olarak evlerden çalışmaya başladı. Online  eğitimlerle  Mesleki Yeterlilik Kurslarına da ilgi  arttı. Buda hem öğrenciler, hem de bu eğitimlere katılmak isteyenler için bir fırsat oldu aslında.  Online eğitimleri İsterseniz evinizde, isterseniz yolculukta,  isterseniz parkta, denizde  veya piknikte, her nerede olursanız olun, kısacası  istediğiniz  her yerde  ve zamanda  alabiliyorsunuz. Yani siz kendi kendinizin hem öğrencisi hem de öğretmeni oluyorsunuz. Ne kadar keyifli aslında. Ne zaman müsaitsem  o zaman eğitimlere giriş yapıyorum.  Eğitimlerimi  sadece benim belirlediğim bir zamanda benim belirlediğim yerde  takip ediyorum.
           Özellikle  geleceğiyle ilgili kariyer planlaması yapanlar içinde çok avantajlı.  Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki, artık sadece üniversitelerden  mezun  olmak yeterli olmuyor. Bir çoğumuz eğitimimize yüksek lisans ve doktora yaparak devam etmeye çalışıyoruz . Eğitimlerine  böyle devam edenler şanslı, ama ya devam edemeyenler peki onlar ne yapacaklar? Mezun olduktan sonra okudukları bölümlerle ilgili iş bulamayanlar, birçok kurs merkezinin kendilerine sunacakları yeni eğitimlerle ,kendilerine yeni meslek seçimi yapmaktadırlar. 
          Son yıllarda sertifikalı eğitimler, yeni yetenekler kazandırarak, iş konusunda da oldukça avantajlar kazandırmaktadır. Online eğitimle katıldıkları  programlar,  mesleki olarakta kendilerini hedefleri doğrultusunda  ilerlemeye teşvik ekmektedir.  İnternet üzerinden kendimizi daha iyi geliştirmek için online eğitim veren bir çok kurumlara başvuru yapıyoruz. Bu başvuruları yaparken de bizlere en doğru şekilde katkı sağlayacak eğitimler olduğundan ve  güvenilir kurumlar olduğundan emin olmalıyız. Öncelikle bize hangi eğitimler yararlı olur?  hangi mesleklerde daha başarılı  oluruz?  Biz bu eğitimleri almayı ne kadar istiyoruz? Tüm bu soruların cevaplarını sadece bizler  bilebilirz. Ne istediğimizi bilirsek , sanırım  daha başarılı oluruz . 
          Sertifikalı online eğitimleri başarı ile tamamlarsanız, üniversite onaylı sertifikalar alabiliyorsunuz ve bu sertifikalarınızı özgeçmişlerinize yazabiliyorsunuz, özlük dosyalarınıza koyabiliyorsunuz, yada ofisinizin duvarlarına çerçeveletip asabiliyorsunuz. Online eğitimler  bize hem zamandan tasarruf etmemizi sağlıyor  hem de maddi olarak   daha az giderimizin olmasını sağlıyor . Nasıl mı? Bizler  bu eğitimleri  yüz yüze  aldığımızı düşünürsek, derse giderken trafikte   geçirdiğimiz süre, ulaşıma verdiğimiz ücret.   Belki de çalışıyoruz  ve işyerinden izin almak zorunda kalıyoruz . Ayrıca yorgun olarak gittiğimiz bu  dersleri ne kadar  dikkatli bir şekilde dinleyebileceğiz. 
           Sizce online eğitim hayatımızın neresinde?

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR