Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:37

Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 21-06-2023 12:17

Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir

 

İnsanlar bazen bilerek, bazen de bilmeyerek birbirinin kalbini kırar. Kimi tartışmalar sert olur ve bir ömür boyu devam eder, kimi tartışmalarda da bir tarafın veya her iki tarafın pişman olmasıyla son bulur, barış bayrağı kaldırılır sonuç olarak. Dileğimiz o ki herkes ikinci yolu seçsin ve kimse küs kalmasın.

Yıllar yılı konuşmayan insanların çoğu gurur ve inat engeline takılır çünkü her iki tarafta karşıdaki insandan adım atmasını isterve orta yolu bulmaya çalışmazlarçünkü gurur öne çıkar. Halbuki üç günlük dünyada insanları kırıp, dökmek ve uzun zaman boyu sohbet etmemek ne kadar doğru bir yoldur, tabii ki yanlış ve olmaması gereken bir durumdur.

       Özür dilemek kavramı önemlidir ve insanların da sözlüğünden çıkarmaması gerekenbir davranış olmalıdır. Hatasını kabul edenlerher zaman değerli insanlardır,kendi iç dünyasında hayat muhasebesini yapan ve sorgulayan, doğru karar verme yetisi gelişenler ise küçük olaylara fazla takılmazlar ve bazen haklı olsalar bile özür dileyen onlar olurlar. İleri görüşlü bireylerin en büyük özelliği kindar olmamaları çünkü kin, insanın kalbindeki bütün duyguları köreltir. Bir diğer konu ise insanın merhameti yüreğinde taşıması ve bunu da yaşamına yansıtması elzemdir insanlık için çünkü merhamet, insanları birbirine sevdirir ve aynı zamanda da kişiler arasındaki olaylarına büyümesini engeller.

Sonu olan bir dünyada ve ölümlü bir canlı olan insanlar gereksiz tartışmalardan kaçınmalı, en azından kalpleri yaralayacak sözlerden ve davranışlardan kaçınmak gereklidir. Kalp kırgınlığında ise kullanılan en güzel cümle “özür dilerim", evet bu kelimenin anlamı çok güzeldir çünkü anlatılmak istenen şudur aslında, “ben bir hata ettim ve senin kalbini kırdım, bunun için pişmanım” anlamına gelir. Çok güzel bir kelimetopluluğudur ve özel bir cümledir, yaptığı davranışın yanlışlığını gören insan ise erdemlidir ve aklını kullanan özel bir canlıdır çünkü aklı olup ve aklını kullanamayan sayısız insan var toplumda.

        Gönül kırgınlığı zordur, uzun süre unutamaz bazı insanlar bu kırgınlığı ve sürekli bunu düşünürler, özellikle hayatının merkezinde olan biri bu kırgınlığın sebebiyse daha da zor atlatır. Bunun içindir ki birini veya birileriniüzmemek lazım, üzüntü ve endişe ise insanın bütün hayatını olumsuz etkiler. İşte bu yüzdendir ki özür dilemek karşıdakinin hayatını uzun zaman boyunca olumsuz etkilememek için kullanır. İnsanların yanlışları olabilir, kimi bilerek ve kimi de akılsızlığından olayı büyütebilir ama şunu unutmamak gerekir ki dünyada öğrenilecek ve yapılacak o kadar olumlu durum varken, zamanı birkaç kısır döngü etrafında bitirmek ahmaklıktır.

 

Hep mutlu ve huzurlu kalmanız dileğiyle, sevgiler ve saygılar

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla