Fısıltı HABERLERİ
HV
20 NİSAN Cumartesi 05:52

SEÇİM VE SAĞDUYU

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 25-04-2023 16:48

SEÇİM VE SAĞDUYU

 

Seksen beş milyonluk bir ülkedir Türkiye, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana onlarca seçim oldu ve birçok parti iktidarı kaybetti, birçok muhalefet partisi de tarihin tozlusayfalarında yok olup gitti.Ülke bazen koalisyonla ve bazen de tek iktidar partileri tarafından yönetildi.Kimi zaman ideolojiler, kimi zaman da menfaat ve makam sevdası üzerine kavgalar ve tartışmalar yaşandı. Sonuç olarak bütün siyasi partilerin amacı halka daha iyi olanaklar sağlamaktır, tabii ki bu onların söylemleri(!) Ne kadar başarılı ve başarısızlar o konu apayrı ve başka bir makalenin konusu, burada önemli olan halkı, halka kırdırtmamak ve toplumu birbirinden uzaklaştırmamak olmalı.

Siyasilerin sert söylemleri, birbirleriyle atışmaları sonucunda toplumun belli bölümüdekutuplaşır ve haliyle provokasyonlar da durmaz.Toplumu yöneten ve yönetmeye aday olan insanların daha bir sağduyulu olması gerekirken, ülkemizde seçim arifesinde bu doz baya artırılır ve maalesef çoğu siyasetçi sükunet çağrısında bulunmaz. Belki de toplumun dilinin bu olduğuna kanaat getirmişlerdir. Birkaç oy fazla alırım düşüncesi ve makam için insanları birbirinden uzaklaştırmak doğru değildir.

Ülke halkı da siyasilerin diline ayak uydurur çoğu zaman veyakınlarını, iş arkadaşlarını vb. kırmaktan itina etmezler. Halbuki paylaşılamayacak bir şey yoktur nihayetinde, insanları kategorilere ayırıp; sağcı, solcu, komünist, dinci ve dinsiz diye ayıran ve bundan da kendine pay kapan insanlar vardır. Geçmişten, günümüze kadarsanki bir gelenek haline gelmiştir,insanları belli kalıplara koyup, sonra da onlardan nemalanmak çünkü insanları gruplara ayırarak yönlendirmek daha kolaydır.

Seçim çalışmalarında partilerin ve yönetime talip olanların daha sağduyulu olması gerekmektedir, toplum isesiyasilerin ağzından çıkan kelimelere pür dikkat kesilmekte, onların atacağı adımları izlemektedir. Demokrasinin olduğu her ülkede, belli bir zaman dilimi geçtikten sonra halk sandığa giderek oy kullanma işlemini yapar, kaybedenler olur, kazananlar olur ve birileri üzülür, birileri de mutlu olur seçimlerden dolayı ama sonunda iktidarlar da değişir, muhalefet de çünkü her şey halkın elindedir ve istediğini yönetime getirir, istediğini gönderir.İşte bu yüzdendir ki kaos ortamı hem toplumu ve hem de ülkeye yaramaz, ülkenin ekonomik kalkınması ve demokrasisi açısından olumsuz sonuçlar ortaya çıkarır.

Öncelik olarak halk, siyasilerin gergin hareketlerine ve birbirine hakaretamiz konuşmalarına ayak uydurmamalı çünkü siyasiler bugün birbirlerine yumruk bile atabilirler ama daha sonra kapalı kapılar arkasında koltuğa yayılıp kahvelerini de yudumlayıp, sohbet edebilirler. Geçmişe ve şimdiki düzene baktığımızda, birbirlerine etmedik laf bırakmayanlar aynı yolun yolcuları olmaktan geri kalmazlar. Siyasi ittifaklar ve dostluklar kurulur, geçmişte söylenenler unutulur ve sanki hiçbir şey olmamış gibi davranırlar. Kavgalar, tartışmalar ve seçim zamanında yaşananlar halka zarar verir olan yine onlara olur, bu yüzdendir ki toplum sağduyulu olmalı ve bunun ne ilk seçim, ne de son seçim olmadığını unutmamalı.

 

Hep mutlu ve huzurlu kalmanız dileğiyle, sevgiler ve saygılar...

 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla