SELHAN ÖZDEMİRLE DUYGU SELİ:SEVMEK

Gecenin karanlığında  yağmur  çiselerken hızlıca yürüyorum. Bizim sokak   akşam insanlar işten dönünce ıssız olur. İki tarafı ağaçlarla donatılmış, ortasından araba yolu geçen kaldırımın köşesinde bir tuvalde tablodayım sanki. Aklımda deli sorular. Kimsenin üzerine fazla düşme, ya bıktırır ya kaçırırsın ya değerin düşer kırılırsın. Kaç kaz yaşadım kimbilir. Ya haklıyken haksız oldum, ya anlatmaktan nefesim tükendi yoruldum. Sevilmeden sevmek istemiyorum artık. Islanan saçlarıma aldırmadan yakalarımı kaldırmış ben hala yürüyorum. Albert Einstein'in bir cümlesini tekrarlıyorum'Yüksek içimden. Ruhlar, her zaman sıradan akılların şiddetli  muhalefetiyle  karşılaşırlar', Ben neden biz derim hep.  Bilirim ki tek başına iyi olmaktan hep beraber güzel yaşamak daha değerlidir. Nerde benim pinokyolarım yani kıskanç arkadaşlarım  yardım etmekten bile bıktırdılar beni. Ne halleri varsa görsünler diyesim var. AZI KARAR ÇOĞU ZARAR ŞEYLER VAR HAYATTA. Çok seven aldatılır çok güvenen  kandırılır, iyi niyetli olan kullanılır gibi. Tecrübe etmişim kaç kez bunları. Düşünüyorum da sevgi nedir? Bence emektir.

CAM BİR GECE LAMBASI İÇİNDEYDİ SEVGİM

DÖNÜP DURUYORDU, RENKLİ IŞIKLAR ARASINDA

EN AZINDAN BEN ÖYLE HİSSEDİYORDUM

LAMBADAN GÖNLÜME, KALBİMDEN SU YÜZÜNE ÇIKTI HERŞEY

SENİ VE BENİ BULDUM SEVGİNİN İÇİNDE

VE O GÜN YAZDIM
KÖŞEDEKİ O GÜZEL GÖLGESİ SERİN 

İHTİŞAMLI ÇINAR AĞACINA ADIMIZI


ÖMÜR BOYU SİLİNMESİN DİYE

Sevgiler günü yaklaşıyor. Yürürken bir Selhan Özdemir şiiri size hediye etmek istedim. Sevmek için güzel kalpli olduğuna kesin emin olduğunuz birini tercih edin. Yoksa  aşk bile hüsran olur. Durdum ve sarı ışıklı gece lambası altında dinleniyorum. 

Bir de ÖZDEMİR ASAF şiiri paylaşıyorum   sizlerle. 

NE GÜZEL İNSANLAR VARDI ESKİDEN

ÇOCUKLUĞUMUZU KAPLAMIŞLARDI

BİZE MASAL ANLATIRLARDI

CİNLERDEN, PERİLERDEN
BÜYÜK ANNELER, BÜYÜK BABALAR VARDI

O ZAMAN HEPSİ UZAKTI ÖLÜMDEN

HEM SEVDİRÜR HEM KORKUTURLARDI

ACI HİKAYELERİ BİLE TATLI BAŞLARDI

DEMEK BUNUN İÇİN GİTTİLER HİKAYELERDEN

NE GÜZEL İNSANLAR VARDI ESKİDEN 

Özdemir Asaf

Tarihteki efsane aşklar Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Tahir ile Zühre, Ferhat ile Şirin. Psikolog Robert Strenberg bir formülle aşkı açıkladığını savunuyor. Psikoloğun Aşk üçgen teorisi:Yakınlık, bağlılık, tutku. Aşk ilk önce samimiyetle başlar diyor. İngiliz oyun yazarı   William Shakespeare'nin yazdığı oyun  Romeo ve Juliet düşman olan iki ailenin çocukların büyük aşkını konu alır. 

Hafif ıslansamda sessizlik beni düşünmeye yöneltti. Bizim siteye yaklaşırken hadi bakalım hayatta güzel kalpli insanlarla karşılaşalım dileğimi bir kez daha yeniliyorum. Pembe anahtarımla kapımı açarken 6 şubat 2023 Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden  insanlarımızı rahmetle anıyorum. 


Selhan ÖZDEMİR