Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 18:26

SEVDİKLERİNİZE SARILIN!

Özcan Kıvradım ( YAZAR )
Özcan Kıvradım ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 22-01-2024 11:41

SEVDİKLERİNİZE SARILIN!
       Bugün Dünya Sarılma ve Kucaklaşma  Günü . Hayda ! Böyle bir gün mü  varmış?  Şimdi buda nerden çıktı? Artık her güne yeni bir isim buluyorlar  dediğinizi duyar  gibiyim. İlk kez 21 ocak 1986 yılında Amerika ‘da kutlanmaya başlamıştır. İsmi bile çok güzel değil mi? Dünya Sarılma  ve Kucaklaşma  Günü.
   Sarılma ve kucaklaşmanın   duygusal olarak üzerimizdeki  olumlu etkilerinin, hem  özel, hem sosyal hem de  iş  hayatımızda ne kadar  değişiklikler gösterdiği uzmanlar tarafından da  gözlemlenmiştir. Bu gün aslında sevdiklerimize sarılmak için herhangi bir neden olmasına da gerek yok değil mi? Sarılmak , kucaklaşmak ,dokunmak ne kadar insani duygular. Kendimizi çok daha iyi hissetmemizi sağlamaktadır. Bugün yanımızda kim varsa, hemen şimdi hiç beklemeden çocuklarınıza, eşinize annenize ,  babanıza  kardeşlerinize  , torunlarınıza, arkadaşlarınıza ,komşularınıza veya  iş arkadaşlarınıza  sarılmaya  ne dersiniz?  Günün sonunda  emin olun kendinizi    çok daha mutlu, çok daha sevgi dolu,  çok daha duygusal ve başarılı hissedeceksiniz. . Haydi  şimdi  bu günü sevgi dolu yaşamaya var mısınız? 
   Bizi diğer canlılardan ayıran duygularımız değil midir? Sarılmak bir duygu belirtisi olduğu için , insanın doğası gereği bir ihtiyaçtır aslında. Sarılmak , sevgimizi  belli etmenin en doğal halidir aslında.  Toplum olarak  sadece sevinçlerimizde değil, kendimizi üzgün hissettiğimizde de yanımızdaki kişinin bize sarılması çok iyi gelmektedir. Hayatın karmaşasının içinde bazen kendimizi, bazen de  sevdiklerimizi ihmal ettiğimiz  zamanlar oluyor. Artık insanlar kendilerini yalnız ve mutsuz hissetleri  bununda en başında manevi  boşluğun geldiği uzmanlar tarafından da araştırılmıştır. İnsanlar  Her geçen gün  terapi merkezlerine  daha çok ihtiyaç duymaktadırlar  ve uzmanlarında belirttiği gibi,  bizlere her zaman  sevdiğimiz ve güvendiğimiz ortamlarda, arkadaşlarımız ve ailelerimizin yanında olmak çok daha iyi gelmektedir. 
    Sarılmak, kaygı ve  endişelerimizi azaltmaktadır.  Stresimizi azaltmaktadır. Empati yeteneğimizi güçlendirmektedir. Aile ve arkadaşlarımızla iletişimizi güçlendirmektedir. Öfkeli olduğumuz zamanlarda sakinleşmemizi sağlamakla birlikte sarıldığımız kişinin duygularını daha iyi anlamamızı sağlamaktadır . Olumlu duygularımızı ortaya çıkarmak içinde çok önemlidir. Böylece zorluklara karşı daha mücadeleci olmamızı ve daha başarılı olmamızı sağlamaktadır. 
  Pandeminin hayatımıza girmesiyle birlikte,  sevdiklerimize sarılmaktan, dokunmaktan  çok korktuğumuz,  birbirimizle bir araya gelmekten  çekindiğimiz  ,evlerden bile çıkamadığımız o günleri unutmayalım. 
    Yaşamak çok güzel!!!
                                                                                                                  Özcan  KIVRADIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR