Sevgiyle kalın ,
Mutlu olun
14 Şubat… Takvimde sıradan bir gün gibi görünse de kalbimize dokunan anlamıyla özel bir durak.
Dünya genelinde “Sevgililer Günü” olarak bilinen bu tarih, Ancak bugün, yalnızca romantik ilişkilerin değil; sevginin, saygının, anlayışın ve nezaketin kutlandığı bir gün olarak da değerlendirilebilir.
Leyla ile Mecnun gibi,Ferhat ile şirin gibi birçok efsane aşklardan bahsedebiliriz .
"Koca yunusun dediği gibi , aşk insanı kül eyler,sultanları kul eyler"
Sevgi, insan hayatının en güçlü bağlayıcı gücüdür. Bir bakışta güven, bir sözde umut, bir dokunuşta şefkat saklıdır. Oysa sevgi sadece büyük jestlerle değil; gündelik hayatın küçük ama samimi anlarıyla büyür. Sabah içten bir “günaydın”, yorgun bir anın ardından edilen içten bir teşekkür, hatır sormayı ihmal etmemek… İşte gerçek sevgi çoğu zaman bu sade davranışların içinde saklıdır.
Sevgi kadar kıymetli bir diğer değer ise saygıdır. Saygı, sevgiyi kalıcı kılar; ilişkileri sağlamlaştırır. Karşımızdakini olduğu gibi kabul etmek, farklılıklarına anlayış göstermek, empati kurabilmek… Bunlar bir ilişkinin görünmeyen ama en güçlü temelleridir. Sevgi heyecandır; saygı ise o heyecanın güvenli limanı.
14 Şubat, sadece çiftlerin değil; anne babaların, dostların, kardeşlerin, hatta insanın kendisine duyduğu sevginin de hatırlanması için bir fırsattır. Belki bugün, kırgınlıkları onarmak için bir adım atma; belki uzun zamandır söylenmeyen güzel bir cümleyi dile getirme günüdür. Çünkü sevgi paylaşıldıkça çoğalır, ifade edildikçe güçlenir.
Bu 14 Şubat’ta pahalı hediyelerden çok, kalpten gelen sözlerin değerini hatırlayalım. Birbirimize daha nazik, daha anlayışlı, daha sabırlı olalım. Sevginin yalnızca bir güne sığmayacak kadar büyük olduğunu bilerek; her günü sevgiyle, saygıyla ve umutla karşılayalım.
Sevgi en büyük güçtür parayla satın alınmaz hiç bir güç karşı koyamaz .
Sevgililer gününüz kutlu olsun
Hayrettin bulut