Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:58

Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 10-01-2024 12:57

Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene

Dünyanın hangi yöresi ve coğrafyası olursa olsun, o yerde yaşayan insanlar sevmek ve sevilmek ister çünkü insan fıtratında vardır bu durum. İnsanlar yalnız yaşayabilir muhakkak ve kimseye de tamah etmeyebilir yaşadığı dönem içinde lakin insanlara en iyi gelen şey konuşmak, dertleşmek ve birilerine kalbinin yolunu açmak iyi gelir. Bu durumu ise sevdiklerini kaybedince anlıyor insanoğlu.

İnsan kalbi ve bedeninin diğer organları için su nasıl önemliyse, sevgide aynı durumdur. Dünyanın yükü ve tasası çoktur, bazen en yakınlarından gelir bu yükler ve bazen de tanımadıklarından, sonuçta bir uğraş halindedir ve yeterince mutlu olamaz veya vakit bulamaz. İşte bu gibi durumlarda, ister eş, ister çocuklar ve isterse de dostlarolsun birbirlerine destek verdiklerinde ve sevgi gösterdiklerinde, o insan daha güçlü olur.

İkili insan ilişkilerinde ve özellikle kadın ve erkek ilişkilerinde bu durum daha önemlidir, tabii ki eşlerin birbirlerine hem güvenip ve hem de dertlerde birleşmesi ise sevginin gücüne inandıklarını gösterir çünkü varlıkta, yoklukta birlikte olanlar mutlu olurlar. Seven insanın kalbi daha güzelleşir, aklı daha iyi çalışır ve hayata bakış açısı değişir, böyle olunca da mutluluk hormonu salgılar hem kendine ve hem çevresine.

Coğrafya ve ekonomik şartlar sevgiyi etkiler muhakkak ama şöyle bir durum var ki çok önemlidir, en iyi günde yanında herkes olur da en zor gününde kim yanında olur diye olaya bakmak lazım. Ekonomik durumu olmayan veya az olan insanların, ilişkilerine çok dikkat etme vakti yoktur, özellikle büyük şehirlerde çünkü fırsatı ve zamanı yoktur. Bizim gibi ülkelerde şartlar maalesef Avrupa veya ABD gibi ülkelerin şartlarından çok düşük ve bu haliyle günlük hayatı da etkiliyor. Haliyle bu durum ilişkilere zarar veriyor ve boşanmaların önünü açıyor, sevgiyle bağlı olan insanları uzaklaştırıyor birbirinden. Bunu engellemenin yolları vardır; birbirine tahammül etmek, yanlışları büyütmemek, çoğu konuda dertleşmek, birbirine konuda destek vermek, hemen en kötüsünü düşünmemek, yol yürüdüğün kişiye ise yanında olduğunu belli etmek.

Sevmek ve sevilmek güzeldir, denk gelirsen ehline çünkü ne kadar seversen sev, ehline denk gelmezsen, bir türlü sevgi denilen kalp çiçeklenmesine sahip olamıyor insanlar. Bunun için güven, sadakat ve zor günlerde birlikte el ele tutuşmak elzemdir. Kafasında sürekli bir tilkilik olan insanlar sevgiye aç olarak ömür boyu yaşar, belki parayı bulur ve huzur bulduğuna inanır ama bir türlü tam anlamıyla o sevgiyi bulamaz. Tabii ki onlar için sevgi pek ehemmiyetli değildir. Zaten o gibi insanlardan olmak istemeyiz hiçbirimiz. Üç günlük dünyadayız ve mutlu olmak için uğraşmalıyız, pozitif bak hayata ki çoğu şey olumlu olsun hayatında.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla