Fısıltı HABERLERİ
HV
09 MAYIS Perşembe 03:29

TALİH Mİ? MÜCADELE Mİ?  "Bİ BAHT OLANIN BAĞINA BİR KATRE DÜŞMEZ BÂRÂN YERİNE DÜRR Ü GÜHER YAĞSA SEMADAN"

Zeki BAŞTÜRK  (Emekli Milli Eğitim Müdürü)
Zeki BAŞTÜRK (Emekli Milli Eğitim Müdürü)
Giriş Tarihi : 28-11-2023 11:06

TALİH Mİ? MÜCADELE Mİ? 

"Bİ BAHT OLANIN BAĞINA BİR KATRE DÜŞMEZ
BÂRÂN YERİNE DÜRR Ü GÜHER YAĞSA SEMADAN"

(Talihsiz olan kişilerin bağına bir damla bile düşmez,
Yağmur yerine inci mercan yağsa göklerden.)

Aydın olmak budur işte. Yüzyıllar öncesinden yüzyıllar sonrasına ışık tutabilmek. Yani bugünleri görebilmek. Ne önemli bir öngörüdür bu. Ne denli değerli bir önsezidir bu. 

Aydın olmak budur. Geleceği önceden görebilmektir. Ama bedel ödemektir aynı zamanda. Ülkemizde her gerçek  aydın, yaşadığı dönemde mutlaka çeşitli biçimlerde bedel ödemiştir. 

Gelelim günümüze. Haberleri izliyoruz, gazeteleri okuyoruz, sanal ortamda yapılan paylaşımlarımı görüyoruz ve talihsizliğimize yaniyoruz. Paralar pardon dolarlar havada uçuşuyor. Saadet zincirine katılanların düştükleri durumlara tanık oluyoruz. Sonradan görmelerin çılgınlıklarına şaşırıyoruz. 

Milyon dolarlarla kazananlar, daha çok kazanmak için türlü dolaplar çeviriyorlar. Beş parasız iken birden bire milyoner olanların gösterişli ve abartılı yaşamları, gazete sayfalarını ve televizyon ekranlarını süslüyor. "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklisini severim" diyen Atatürk'ün sporcusu olması gereken insanların akıl almaz tutum ve davranışlarını usumuz almıyor. Kabul edemiyoruz bunları. 

Yağmur yerine dolarlar yağarken, kar taneleri gibi gökte uçuşurken milyonlar, bir tanesi bile bizim bahçemize düşmüyor. Bizler mi talihsiziz yoksa bahçemiz mi yanlış yerde? 

Bizler emekliyiz. Bir de emeklilerimizi çalışanlar, evde oturanlar diye ayirmazlar mı? "Kimi yer, kimi bakar" diyerek gözlerimizin içine bakarak kimine verirler , kimine vermezler. Emekliyi, çalışmak zorunda bırakanlar kimlerdir? diye sorulmaz hiç. Emeklilerimiz de " biz niye rahat rahat oturmuyoruz evimizde, neden çalismak zorundayız? " diye sorgulamaz. " Bu uçuşan dolarların kaynağı nedir? Bizim bahçemize neden bir tanesi düşmez?" diye sormazlar hiç.

Emekliler, emekçiler, köylüler! Bizi bizden başka düşünen yok. Ya birlikte olup kendi haklarımızı kendimiz savunacağız ya da " Talihin elinde oyuncak oldum, buymuş alın yazım " şarkısını söyleyerek beş parasız sokaklarda dolaşacağız. Çözüm kendi ellerimizde.

Zeki BAŞTÜRK

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ÜÇ FİDAN , ÜÇ KORKUSUZ YÜREK  EN KÖTÜ BARIŞ, EN İYİ SAVAŞTAN DEĞERLİDİR. TÜRKİYE YÜZYILI MAAARİF MODELİ  ( MASALI)  ATATÜRK VE ÇOCUK  GENÇLİĞE BAKIŞ  KUVA- Yİ MİLLİYE  ( ULUSAL GÜÇLER)  KUVA- Yİ MİLLİYE  ( ULUSAL GÜÇLER) SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ  AYDINLIĞA YÜRÜYENLER FUTBOL VE SİYASET  EMEKÇİ KADINLARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN! ÖĞRETİM BİRLİĞİ YASASI KABUL EDİLDİ Bugünün değerini ve önemini kavrayalim. Bugünü iyi anlayalım. SANAT , SİYASETİN ÜSTÜNDE OLMALI. KENDİNİ BİLMEZLERDEN DEĞİLİM BİLGENİN SABRI ÖLÜMLERDEN ÖLÜM BEĞEN! İNSANLİK KRİZİ  BAŞKASININ ACISINI DUYAN KİŞİ, İNSANDIR.  ÇEVİR KAZI YANMASIN! BARIŞIN ÇİÇEKLERİ İŞPORTACININ YILANI ŞİİR ,SESSİZLİĞİ  ŞARKILAR, COŞKUYU SEVER. SESSİZ. ÇIĞLIK  GENÇLER ÖLMESİN  ANALAR AĞLAMASIN  GORKEMLİ VE ANLAMLI BİR GECE İSTANBUL'UN SİMGESİ:  KİZ KULESİ YENİ YILA GİRERKEN UMMAK, DİLEMEK, YAŞAMAK  IŞIKLARDAN KAÇMA . KARANLIKTIR YALNIZLIK. EĞİTİMDE ÇÖKÜŞÜN BELGESİ KADIN ELİNİN DEĞDİĞİ HER YER GÜZELDİR. BAŞKASININ DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAK ESKİLERİ KIRPIP YILDIZ YAPMAK ÇÜRÜMÜŞLÜK!  Çalınan sorular, talimatla iptal edilen sınavlar,  BİLİMDEN UZAKLAŞMANIN SONUCU ÂYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN  "Âyinesi  iştir kişinin, lafa bakılmaz, Şahsın görünür rutbe-i aklı eserinde"                             Ziya Paşa ATATÜRK VE ÖĞRETMEN  BİR DEĞERBİLİRLİK ÖRNEĞİ  BAĞIŞLA BİZİ ATAM ATA'MIZI ANLAMAK GÜNÜ  Ulusumuzun büyük önderi Atatürk’ü ölümünün 85. yılında sevgi, özlem ve saygıyla anıyoruz. NE GÜZEL ŞEY KAVUŞMAK!