Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:08

Umudunu Kaybetme

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 29-02-2024 12:39

Umudunu Kaybetme

 

Yaşamdan, ölüme ince bir çizgi vardır ve ölümünde ne zaman, nerede geleceği hiç belli olmaz. Bazen bir yemek masasında, bazen uykuda ve bazen de yolda ama şöyle bir gerçek var ki ölüme kadar olan süreçte iyi, mutlu ve huzurlu yaşamak her insanın isteğidir. Bazıları güzelce bir hayat yaşar ve bazıları da sıkıntılı, dertli.

İnsanlar, huzuru ve mutluluğu çevrelerinin ilgisinden beklemektedir çoğu zaman ama çevreleri, arkadaşları ve gönül bağı kurduğu kişilerden ilgi ve sevgi görmeyince de kalbine kilit vurur ve karamsarlık elbisesini giyer. Ne kadar yanlış bir durum olduğuna kısaca değinelim. Kişiler tek başına dünyaya gelir, herkesin ayrı kalbi, beyni ve organları vardır, durum böyle olunca da kimseye de muhtaç olmayacak bir şekilde meydana gelmiştir. Bir insanın yetişkinlik veya gençlik döneminden bahsediyorum tabii ki yoksa çocuk olduğu zamanlarda muhakkak muhtaç duyar birilerine en azından anne ve babasına.

Gerçekten bazı insanlar da huzur, mutluluk ve saadet getirir ama bazen de getirdiklerinden daha fazla götürürler, işte bu durumu göre düşünmeliyiz. Kalpten kalbe açılan bir ses ve yol olduğunu bilerek hareket etmeliyiz ama şu var ki hayatımızı onlara bağlayamayız çünkü her doğan güneşin batışı gibi onların da bir gün kayıp gideceklerini bilmemiz lazım, bazen ölümle ve bazen de gönül birliğinin bitmesiyle. Yetişkin ve olgun bir kişinin öncelikle yapması gerekenler çoktur, kendini iyi yetiştirmeyi bilmeli, yarının ne getireceğini düşünmeli. Kalbini açarken, bazı konularda duvar örmeyi bilmeli, mesela saygı konusunda. Saygının bittiği yerde, ne sevgi kalır ve ne de insan. Sevgiler biter, aşk biter ama saygı bitmemesi lazım, saygı kaybedilince her şey çürür.

İnsanlar tabii ki birbiriyle kaynaşıp, sohbet edip ve birlikte bu yolu yürüyecekler ama önemli olan yoldaki tuzakları ve zorlukları fazla yaradan almadan bitirmektir. Bunu başarmak için de aklıyla ve kalbi arasında kalmayacak, insanların tecrübelerinden yararlanıp ve sonra da o öğrendiklerinden bir hamur yapmayı bilecek. Bunu yapmak zor dediğinizi duyar gibiyim ama şöyle bir şey var, tecrübe etmek dünyanın en iyi öğrenme durumudur. Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer misali. Siz önce kendinizle mutlu olmanın formülünü bulmak zorundasınız, ister sosyal aktiviteler ve isterse de kültür, sanat ve toplum içindeki yararlı şeylerle uğraşacaksınız çünkü tecrübe etmek için insanlarla iletişim en önemli aygıttır.

Hayat herkese adil davranmıyor, herkesin yakınları iyi olacak diye bir mesele de yok ve hatta sevdiği ve evlendiği eşi bile yarı yolda bırakabilir bazı insanları, bu gerçekliği bilerek hareket etmeli insan. Üzüntüler, dertlerin hepsi geçici, sevgiler ve mutluluklar da öyle. Bakın yüz yıl önce doğan insanlardan hangisinin şu an kalbi atıyor, hemen hemen hepsi toprağın altında. Unutmayın ki geçici bir hayat yaşıyoruz ve dertlenmek, ağlamak için dünya yaşamı çok kısa, sürekli pozitif düşünmeye sevk edeceğiz kendimizi ve olmuşsa da vardır bir hayır diyeceğiz, olmamışsa da vardır elbet bir hayır diyeceğiz tekrardan.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla