Fısıltı HABERLERİ
HV
25 NİSAN Perşembe 03:44

ÜZÜLME

Serpil DEMİR ( YAZAR )
Serpil DEMİR ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 06-03-2023 11:28

ÜZÜLME

Sanma ki sadece dert sende var.
Şunu bil ki : 
Sendeki derdi nimet sayanlar  da var.
Ayağın kırıldı diye üzülme ! Allah senden aldığı ayak yerine belki sana kanat verecek.
Zanna kapılma ey can ! Rüyada elin kesilse de korkma , elin yerindedir . Dünya bir rüya ise ,başına gelen felaketler de geçicidir.
Neden çok üzülürsün ki ? Her şey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde  sakın vaz geçme ; Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir .
Bu alemin ,kainatın kitabi sensin ;Aç da kendini oku ey can.
Kainatın en uzak köşesi , senin içinde ufak bir nokta...Ama sen bunun farkında bile değilsin. O seni ve dertlerini  senden daha iyi bilir ; unutma...Dua ederken ona kırık  bir gönülle el kaldır. Çünkü Allah 'ın merhamet ve ihsanı gönlü kırık kişiye doğru uçar.
Sopayla kilime vuranın ğayesi, kilimi dövmek değil ,tozu kovalamaktır...Allah tozunu alıyor diye niye kederlenirsin  EY  CAN !
Şu uçan kuşlara  bak !Ne eker ,ne biçerler...Onlara  rıskı veren Allah ;Seni mi ihmal edecek sanırsın ! Yeter ki sen istemeyi bil.
Belalar sağanak yağmurlar  gibi yağar .Ancak başını ona tuta bilenler aşk kaydına geçerler...
Bela yolunda muayyen bir menzildir  aşık. Her nereden ğam kervanı gelse de. Aşk derdinde olan kişi... Baş derdin de değildir...
Ne  kötüdür  insan aklıyla yüreği arasında çaresiz  kalması.Ne kötüdür zaman bir an kadar yakın ,ve bir asır kadar uzaktır...Ve bilir misin ? Ne açıdır insanın bildiğini anlatamaması..."Ben".deyip susması..."Sen " deyip ağlamalı olması... Benlikten kurtulursan o kadar büyürsün ki aleme sığmazsın  işte o zaman seni , sana sensiz gösterirler...

YORUMLAR