Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:41

Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 17-01-2024 13:52

Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir

 

Her insan sevmek ve sevilmek ister, ilgi görmek ve sahiplenilmek ister çünkü insanlar yaradılış gereği birine veya birilerine ihtiyaç duyar. Yalnızlık Allah’a mahsustur derler ve sadece O kimseye gereksinim duymaz anlayışı var ama Allah bile melekleri, cinleri ve insanları yaratmıştır. Kaldı ki yaratıcı böyle bir şeye gereksinim duyuyorsa, onun yarattığı insanlar tabii ki sevgi ve ilgi ister.

Bir eşyaya, çiçeğe veya hayvana iyi bakarsanız, bunların ömrü uzar veya elde etmek istediğiniz fayda, zarardan kat kat yüksek olur. İşte insanlar da böyledir, ilgilenilmek ve sevilmek ister. Birine değerli olduğunu hissettirdiğiniz zaman o insanın gözlerinin nasıl ışıl, ışıl parladığını ve kalbinin mutluluğunu, samimi gülümsemelerle bunu karşısındakilere belli ettiğini göreceksiniz veya şahit olmuşsunuzdur.

Bir insanın ilgisiz kalması, o insanın kendi içine dönmesine, dışlanmış hissini yaşamasına ve kapanık bir yapıya dönüşmesine sebebiyet verir çünkü anlaşılmadığını ve sevilmediğini hisseder, bu durum ise o insanı ikili ilişkilerden soyutlaşmasına mahal verir. Kendi çevrenizdeki ve sevdiğiniz kişilere, ilgili olun ki kendilerini yalnız hissetmesinler ve dünyadan kopuk bir şekilde yaşamasınlar. Aslında dünya düzeni çıkar üzerine kurulmaya çalışıldığından beri samimi sevgiler ve dürüst ilişkilerin yerine sahte sevgiler, para ve çıkar odaklı sevgiler aldı. Bu durum herkesi gerçek sevgiye küstürdü çünkü insanlar yetinmeyi bilmedi ve sürekli doyumsuz oldu.

Halbuki bir insan, bir insana yeterdi ve sevip, mutlu olabilirlerdi. Öncelikle görsel, yazılı ve sosyal medyada sürekli kötü olan örneklerin sanki iyiymiş ve eğlenceliymiş gibi gösterilmesi, bu çarpık ilişkilere yol verdi ve ilgi gösterilmesine neden oldu. Halbuki kötü olan bir durumu, kötü olduğu için tepki verilmesi gerekiyordu insanların ama kötü ve çirkin olana daha çok sarıldı insanlar çünkü içlerindeki yasak olan veya ayıplı olan şeylerin izlenmesi güzeldi. Belki de böylesini istiyorlardır.

Sevgi kucaklayıcı olmalı, sevgi cesur olmalı ve sevgi huzur vermeli ki ilginin güzelliği ortaya çıksın. İlginin olmadığı yerde sevgi de olmaz, saygı da olmaz çünkü ilgili olunca, sevdiğini ve sevildiğini anlar insan. Yüzünüze bakmayan, elinizi tutmayan veya sarılmayan biri, sizi sevdiğini söylese de pek samimi bir söylem olmaz. İlgisiz sevgi olmaz, sevince ilgili olur insan. Bir de sevip ama ilgi göstermeyi ayıp sayan anlayış var ki o çok kötü bir durumdur. O insanı kaybedince mi değerli olduğunu anlayacak veya ilgili olacaksın ey insan? Konuşun, dertlerini dinleyin ve sevginizi ilgiyle belli edin insanlara, yoksa kaybedersiniz ve bir daha geri dönüşü olmaz hiçbir şeyin.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla