Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:28

Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 06-09-2023 12:27

Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin

 

         Dünya hayatı bu, nice insanla tanışır ve nice insanla yollarımızı ayırırız. Kimi insanlarla ömür boyu devam eder ilişkimiz, kimileriyle az veya çok vakit geçtikten sonra ayrılır gönül istikametimiz. Bazılarını çok sevdiğimiz, sevildiğimiz halde bırakırız ve bazılarını da değer vermedikleri için bırakırız. Sonuçta olarak hep bir sirkülasyon var insan hayatında .

Varsınız, o halde kıymet bilinmez ve değersiz atfedilir anlayışı insanımız da baya geçerli bir kanun. Birini kaybetmeden, birileri avuçlarımızdan kayıp gitmeden kıymet bilmeyiz çünkü insanlar yaşamadan anlamazlar veya anlamak istemezler bazı olumlu, olumsuz duyguları. Sürekli haberlerde duyarız “İstanbul için su sıkıntısı” veya “İstanbullu vatandaşlarımız suyu tasarruflu kullansınlar” söylemlerini ve böyle olunca da halk biraz daha dikkat eder su kullanımına. Halbuki en başında tasarruflu kullanılsa belki de çok büyük korku ve endişe olmayacak.

       İnsanlar başına gelmeden anlayamaz çünkü insanın  olduğu yerde şüphesiz ki çok unutkanlık ve vurdumduymazlık vardır. İşte bu arka plana atma durumu, ikili insan ilişkileri içinde geçerlidir. Elimizde olanın kıymeti bilinmez, kaybolduğunda veya yitirdiğimizde anlarız ne kadar olması gerektiğini ve bizim için aslında su gibi, hayat gibi bir olgu olduğunun çok güzel farkına varırız veya insan farkına varır. İşte varlığınızla mutlu olmayanı ise bazen yokluğunuzla mutsuz etmelisiniz ki verdiğiniz emek ve çabayı daha iyi anlasınlar.

Varlık içinde yaşayan bir insanın, elindeki her şeyi kaybedip yokluğa girmesi gibidir insan ilişkileri. Aynı havadan nefeslendiğiniz için o nefes onlara fazla önemli gelmiyor çünkü sürekli benimle, sürekli yanımda diye düşünce içine girer ve pek kıymet vermezler. Böyle olunca da bir eşyadan farkınız kalmaz, o insanların gözünde.

Kendinize değer verin, kendinize iyi bakın ki insanlar size değer atfetsin çünkü insanlar her söylediğini yapan ve her yap dediğini yapan insanlardan, belli bir süre sonra sıkılır ve kıymet vermez. Bir çocuğun elinden oyuncağının alınması gibidir, oyuncak olmadığında ağlar ve sürekli ailesini darlar, almaları için alınca da kıymet bilmez ve kaybolunca da yine ağlar. İşte hayat ve insanlar da böyledir, bir şeyler uçup gitmeden veya onun eksikliğini hissetmeden anlayamaz, o insanın hayatındaki varlığını.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla