Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 09:32

Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz

Savaş  YILMAZ ( YAZAR )
Savaş YILMAZ ( YAZAR )
Giriş Tarihi : 28-12-2023 11:02

Zenginin Evinden Neden Şehit Çıkmaz

 

Askerlerin ölüm haberiyle herkesin yüzü düşmüş ve ülkenin neredeyse tamamı gözyaşı dökmüştü. Haber kanallarıson dakika olarak duyuruyordu bu acı olayı. İlk gün altı asker vefat etti ve bir o kadar yaralı, sonraki gün aynı yerde altı asker daha hakkın rahmetine kavuştu. Her yerde tepkiler vardı ve herkes birbirini suçluyordu, muhalefet partileri, iktidarı ve iktidar da muhalefeti sert eleştiriyordu. Yani her zamanki gibi kör dövüş vardı.

Aradan üç gün geçti ve unutuldu her şey, kimse konuşmuyor veya çok azı konuşuyor, daha çok siyasi partilerin birbiriyle dalaşına sebep olan bir durum ortaya çıkıyordu. Tabii ki onların derdi de oy devşirme, yıllardan beri süren bir siyasetin adıdır bu aslında. Kimsenin, hiçbir şeye üzüldüğü yok, sadece meclisteki partilerin kendi arasındaki çekişmeye neden oluyor böyle durumlar ve sıfıra sıfır, elde var sıfır etkisi yapıyor.

Muhakkak üzülen ve yüreğinde bu ateşi taşıyan milyonlarca insan vardır ama onlar da kendi ideolojisi nedeniyle ve tuttukları partiler zarar görmesin diye, kendi pencerelerinden bakıyorlar bu duruma. Kısır siyaset ve rant siyasetinin ortaya çıkmasıyla, kimse ne ölüsüne ve ne de yaralısına tamamıyla yas tutamıyor ve üzülemiyordu. Tabii ki bu olay topluma da yayılıyor ve insanlar da kendi siyasi liderlerinin ağzından ne duyuyorlarsa, onu tekrarlıyorlar yıllarca. Halbuki sorun belli, on yıllardan beri ortada bir problem var, çeşitli yollar denendi ve hiçbirinden tam anlamıyla yüzde yüz başarı sağlanmadı, o halde yapılmamışı ve denenmemişi yapmak lazım elzemdir. Ama diye söze girelim, ama yıllardan beri insanların beyni o kadar yıkandı ki siyasiler ve medya tarafından, yeni bir yol denemek çok kötü bir şey gibi görünüyor.

Oldum olası siyasilerin yaptıklarına inanmıyorum, çoğu şov peşinde ve toplumun yaraları onların umurunda bile değil. Döktükleri gözyaşlarına da inanmıyorum, öyle olsaydı şayet fakirin çocuğu şehit olurken, kendi çocukları lüks hayat yaşamazlardı. Gerçi niye yaşamasınlar ki halk tarafından bu durum ayıplanmıyor ve bu duruma tepki verilmiyor. Şehitlik muhakkak çok önemli bir mertebe, madem şehitlik bu kadar önemli neden bir defa olsun, villa ve lüks bir evden bir askerin cenazesi kalkmadı diye halkın kendine sorması lazım. Madem şehitlik sonsuz saadet getiriyor, o halde en önce şehitlik iyidir, güzeldir diyen siyasetçiler çocuklarını askere ve sınır kapılarına gönderse daha makul olmaz mı!?

Toplum o kadar sindirilmiş ki yalanlarla, o kadar beyinleri yıkanmış ki ne tepki verebiliyor demokratik yollarla ve ne de kendini bu duruma sokan ve neredeyse yarım asır olacak bu olaydan dolayısiyasilere, meclise rest çekebiliyor. Dünyanın neresine bakarsanız bakın, bağnaz milliyetçilik ve kof inançlara sahip insanların ülkeleri iyi yönetilmiyor çünkü buna müsaade etmeyen bir sistem var ortada. Afganistan veya Pakistan'daki insana demokrasi hakkında, hakkını koruma amaçlı ne söyleyebilirsiniz ki hemen tepki gösterip, linç edebilirler sizi. Maalesef ki tek sesliliğin olduğu ülkeler çökmeye, fakirliğe mahkumdur. Bir yerde insanların beyni, ilkokuldan beri yıkanmış ve çeşitli yalan ve gerçek olmayan olaylarla doldurulmuşsa, ne yaparsanız yapın o toplumu düzeltemezsiniz.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Evlilik Ve Bekarlık Masalları Evlilikler Ve Aile Yapısı Çürüyen Bir Ülke Ve Toplum Laiklik Ve Muhafazakarlık Çekişmesi Umudunu Kaybetme Siyaset Ve Kandırılmaya Müsait Halk İnsanların Farklı Farklı Maskeleri Vardır Vaktinde Verilmeyen Değer, Değer Değildir Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir, Kıymet Bilene Doğru Din Ve Din Anlatıcıları Din Ve Yeşil Kağıtlar İçin Masumları Katletmek Kalabalıklar İçinde Yalnızlığı Yaşamak Arkanızdan Köpekler Havlıyorsa, Yolunuz Doğru Demektir Devletler Öldürmeyi İyi Bilir İyiler Kaybeder, Kötüler Kazanır Bu Dünyada Şahsiyetsiz İnsan Çürümüş Ağaca Benzer Fani Olan Bir Dünya İçin Fazla Hırs Yapma Şiir Gibi İnsanların, Roman Gibi Dertleri Olur Gelene Selam, Gidene Eyvallah Her Nasip Vaktini Bekler, Vakit İse Yaradanı Varlığınızla Mutlu Olmayanları, Yokluğunuzla Terbiye Edin Oluruna Bırakmak Lazım Bazen Ölümün Olduğu Yerde, Geriye Kalan Her Şey Boştur Sevmek Ve Sevilmek Güzeldir Denk Gelirsen Ehline Bilgi Kibardır Zarafet Kokar Ve Cehalet De Kabadır Çöp Kokar Adaleti Öldürmeyin Efendiler Bir Gün Herkese Lazım Olur Bireysel Menfaatler Devlet Menfaatlerini Ezerse İyilik Güzeldir,İyilikten Anlayan Daha Güzeldir Ucuz İnsanların, Pahalı Takıldığı Bir Ülke Nezaket Güzeldir Özür Dilemek Basitlik Değildir, Erdemdir Sevenler terk etmez, sevmeyenlerdir bırakıp gidenler SEVGİ HER ŞEYDİR YOZLAŞMA VE YOZLAŞMANIN ETKİLERİ KARAKTERİ OLMAYANIN NE YOLU DOĞRUDUR, NE DE SÖZÜ AYAĞA KALK BAZI İNSANLAR KALBE DERMAN OLUR, BAZILARI DA DERT İNSANLAR DEĞİŞMEZ, SADECE MENFAATLERİ DEĞİŞİR SEÇİM VE SAĞDUYU DOĞRU İNSAN MUTLULUK, KÖTÜ İNSAN TECRÜBE GETİRİR İnsanlara hayır kelimesini kullandığınız an gerçek yüzlerine şahit olursunuz HAYIR BİLDİĞİMİZDE ŞER, ŞER BİLDİĞİMİZDE HAYIR VARDIR BELKİ NAMUSSUZLARIN, NAMUS EDEBİYATI PARANIN ÖNEMİ VE İNSANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ KİTAPLAR, CAHİLLİĞİN PANZEHİRİDİR KEŞKE DİLİNİZ KADAR, KALBİNİZ DE KUVVETLİ OLSAYDI İYİ NİYETLERİ SUİSTİMAL ETMEYİN HEP SONRADAN AKLIMIZ BAŞIMIZA GELİR, HEP SONRADAN DEPREM DEĞİLDİR İNSANI ÖLDÜREN, İNSANDIR MALZEMEDEN ÇALIP, İNSAN ÖLDÜREN ÜSLUBU ÇİRKİN OLANIN, KALBİ DE ÇİRKİNDİR… SAYGI VE SEVGİ BAZI İNSANLARIN KIYMETİNİ, ONLARI KAYBEDİNCE ANLAYACAKSINIZ Dağları Bile Yerinden Oynatabilirsiniz Ama Önyargıları Asla