Fısıltı HABERLERİ
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:14

ZULÜM İLE ABAD OLANIN AKİBETİ BERBAT OLUR!

Mehmet Bozkurt, Eğitimci İlahiyatçı Yazar
Mehmet Bozkurt, Eğitimci İlahiyatçı Yazar
Giriş Tarihi : 30-08-2023 14:43

ZULÜM İLE ABAD OLANIN AKİBETİ BERBAT OLUR!
Tarih boyunca zalimlikte sınır tanımayan Firavunlara, Nemrutlara, Karunlara, Hamanlara, Bel’ğamlara ve Hakkı yıkmak için akıl verenlere, zalimlerle işbirliği yapan köle ruhlu hainlere ve benzeri güruhlara, yapacakları zulüm ve ihanetlerini, insanlara göstermek ve ibret almaları için Allah bu sefillere geçici olarak imkan vermiştir! 

Sözünü ettiğimiz bu alçaklar, maddi güçlerini kuvvetlendirmek, saltanatlarını sürdürmek için insan onur ve haysiyetine yakışmayan vahşice zulümler yaptılar. Zayıf gördükleri toplulukları köleleştirerek zenginliklerini sömürmekten çekinmediler. Kurdukları bu vahşi düzenin hiçbir zaman yıkılmayacağına inanarak, alemlerin yaratıcı olan Allah’a isyan ederek, ilahlık taslayan bu güruhun yıkılışından tüm insanlık ibret almalıdır. Allah’ın ilahi takdirinden İnkarcılar ve Müslümanlar paylarını düşeni almalıdırlar. Zalimler Batıl'dan Hakka, Müslümanların yanlıştan doğruya dönmelerinin dersini alarak Allah’tan af dileyerek tövbe etmelidirler.  

Dünün ve bugünün zalimleriyle birlikte hareket eden nice münafıklar, alçaklar, yağcılar, vefasızlar, yalancılar, ikiyüzlü dönekler, nankörler, katiller, ispiyoncular, satılmışlar, soyguncular, namus ve şeref yoksunu karaktersizler, nefislerine uyarak, haklıyım diyerek tefrika fitnesine alet olanlar, zalimlerle birlikte Cehennem'e yuvarlanmaktan kurtulamayacaklardır. Tarihten ibret almayan günümüzün zalimlerinden medet bekleyenler, zalimlerle doğrudan veya dolaylı bir şekilde işbirliği yapanlarla birlikte hareket ederek zulme meyledenler, vakit geçirmeden başlarına nasıl bir belanın geleceğini düşünerek akıllarını başlarına alarak nerde durduklarını ve nasıl yanlış yaptıklarını tefekkür etmelidirler. 

Zulüm zirve yapınca yıkılması yakın olur. İşaretlere baktığımızda batılın iktidar suresi bitmek üzeredir. Unutmayalım ki, "Zulümle abat olanın akibeti berbat olur.” Allah’ın değişmez düzenine karşı gelenler, şüphe içinde olanlar, bu zamanda İlahi düzen kurulması mümkün değildir diyenler, beklemedikleri bir şekilde mağlup olup, büyük bir gürültüyle yıkılacaklardır.  

... Ve
Bitmişse bir toplum;
Rüşvet ve yolsuzluk vardır!
İltimas ve kayırmacılık vardır!
Uyuşturucu kullanılıyordur!
Cinsiyet eşitliği yasası ve çöken aileler vardır!
Yokluk, yoksulluk, yoksunluk, fakirlik vardır!
Toplumu çürüten çok yaygın hastalıklar vardır!
Fısk-ı Fücur’ün tırmanışı vardır!
İçki tüketiminin artışı vardır!
Zina’nın artışı devam ediyordur!
Haksızlık ve adaletsizlik devam ediyor!
Toplumun zulme seyirci kalması, hatta onaylaması devam ediyor!
Bölgecilik, hemşehricilik, torpil'ın rutin hale gelmesi devam ediyor!
Konuşmalarında "Allah" ismi geçmiyorsa,
Fakir aşağılanıyor, zengin de pofpoflanılıyorsa, Kur'an rafa kalkmışsa,
Allah Resulü (s.a.v) örnek alınmıyorsa,
en önemlisi mafya devlete çökmüşse, devleti teslim almışsa, meydan okuyorsa!?
...
Görelim Mevla neyler! Neylerse güzel eyler! 

"Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emredersiniz, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a inanırsınız. 
Ehl-i kitap da inanmış olsalardı, elbette onlar için hayırlı olurdu; içlerinden inananlar da var, fakat çoğu yoldan çıkmıştır."
Al-i İmran, 3/110 

... Ve
Kur’an müfessiri Fahreddin Razi Mefatih'ül-Ğayb isimli eserinde,
zülüm bahsini açıklarken diyor ki:
"Kur’an'a göre, toplumların helak olmalarının tek bir nedeni vardır, o da; İnancı, kimliği ne olursa olsun, Güçlülerin zayıflara yaptığı zulümdür." 

Kuruluşundan bugüne kadar bu zulüm devam etmektedir!
Milli gelirin % 80'ini nüfusun %20'si alır. Kalan gelirin % 20'sini de nüfusun % 80'i bölüşür!
İşte zulüm budur!? 

Yani 85 milyon insan çalışıyor, 20 milyon insan yiyor!
Ülkemizde farkli rakamlar olsa da bana göre 100 kadar kişi, milyar dolar sahibi!
Bu adamlar bir çoğu vergiden kaçırırlar!
Bu adamlar zaten Zekat da vermezler!
Bu adamların sosyal devlete de katkıları yoktur!
Bazıları da kriptodur. Burda kazanır, başka ülkeye yatırım yaparlar!
Neden bunu yazdım!?
Servet düşmanı mıyım!?
Asla!
Ama kazancında "haram!" varsa şiddetle karşıyım!
Bu ülkenin bir aydını olarak diyorum, İmam A'zam Ebu Hanife'nin Emevilere haykırdığı gibi haykırmalıyız!
Adil olun! demeliyiz!
Bunlar nasıl kazanıyor!?
Devletten yağlı ihaleler alırlar!
Büyük araziler alırlar ve Belediyelerle iş birliği içinde imar geçirirler ve 10 TL aldıkları arazi 1000 TL olur!
Her tarafta 3 - 4 kat imar ruhsatı verilirken, ama bunların binaları 23 - 24 kat!
İşte ahlaken çökmüş Kemalist düzenin bize miras olarak bıraktığı kapitalizm bu!?
Bir devlette ahlak ve adalet yoksa o devlet zalimdir!
İyi ki, mahşer var, iyi ki, Allah'ın hesap soracağı gün var!?
Mahşer günü zalimler hem zelil ve hem de rezil olacaklardır!
Yaşasın zalimler için Cehennem!
Mehmet Bozkurt, Eğitimci İlahiyatçı Araştırmacı Yazar

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI  MÜSLÜMANLAR NEREDE HATA YAPTI!? Çok hata yaptılar... TÜRKİYE, GEÇMİŞİNE ÜZÜLÜYOR, GELECEĞE DE UMUTLA YÜRÜYOR! ORUÇ, TAKVA VE TESLİMİYETTİR! BİR SOYGUNUN SOYSUZ HİKAYESİ?  BEN MÜSLÜMAN ARIYORUM!  MÜSLÜMAN KİMDİR! MÜSLÜMANLAR TARİH YAZDI, BİZE O TARİH OKUTULMADI! HZ. MUHAMMED (S.A.V) BU HALİMİZİ GÖRSEYDİ!?  EY MİLLETİM BU GİDİŞ NEREYE!? DUAMIZ KABUL OLMUYOR ! BATI, MÜSLÜMANLAR VE İSRAİL !  YAHUDİLERİN TARİHİNDE BİR YOLCULUK! YAHUDİLERİN TARİHİNDE BİR YOLCULUK! ■ İSRAİL SOYKIRIM YAPIYOR, DÜNYA SEYREDİYOR! FİLİSTİNLİ MÜCAHİDLER KURTULUŞ SAVAŞI VERİYOR!  TÜRKİYE'DE İLAHİYATÇILAR NE YAPIYOR!? SORALIM MI MÜSLÜMAN KİMDİR!? ■ CANIMIZ YANIYOR, DURDURUN HAR VURUP HARMAN SAVURMAYI!? HZ. AİŞE İLE HZ. PEYGAMBER (S.A.V) EVLENDİĞİNDE KAÇ YAŞINDAYDI!? KARS BİR GAZİ ŞEHİRDİR! MÜSLÜMANLAR BUGÜN BU HALDE Mİ OLACAKTI!? ■ 14 MAYIS'TA YA AMERİKA KAZANACAK, YA DA TÜRKİYE!? NEDİR BU AMERİKA'DAN ÇEKTİĞİMİZ!? DİK DUR EY MİLLETİM! ■ SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU! NEDEN SUSUYORSUNUZ!? ■ BÜYÜK BİR TESLİMİYETİN İBADETİDİR ORUÇ!? ■ HEDEF TÜRKİYE'Yİ ÇÖKERTMEK! DEPREM KADER MİDİR!? 6+1'li MASADAN HABER VAR!? İSLAM NEDİR, NE DEĞİLDİR!? Yürüdüğümüz bu yolda biz kimiz, ne yapıyoruz ve ne yapmalıyız!? MÜSLÜMANIM DEMEK YETER Mİ? KUR'AN, TAĞUT'UN ŞERRİNDEN BAHSEDİYOR! ÖĞRETMEN OLMAK BİR SEVDADIR! ■ Ülkemim Anamuhalet Partisi CHP nereye gidiyor!? ■ NEFRET EDİYOR VE UTANIYORUM! ■ İNSANI TANIMAK ÇOK ZOR! TARİHİMİZDEN MANZARALAR! TARİH ŞAHİTTİR Kİ, AFRİKALI NİCE KAHRAMANLAR HAYKIRDI!? CİHAN HAKİMİYETİNE İLK ADIMDIR MALAZGİRT! NEDİR BU HURİ DEDİKLERI!? EVET... YAZIK OLUYOR HEPİMİZE!? CHP İLE HELALLEŞELİM Mİ !? ETRAFIMIZDA BİR SÜRÜ SİVRİSİNEK VE ÖRÜMCEK VAR!