Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 16:49

24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINDA BAŞKAN YÜCE FARKI

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle 24 Temmuz Pazartesi Saat; 19;00'da Elegant Cafe'de Ulusal ve Yerel Basın Mensupları ile Bir araya geldi. GECENİN VİDEO VE FOTOĞRAFLARI HABERİN AYRINTILARINDA.

SİYASET
Giriş Tarihi : 25-07-2023 12:11   Güncelleme : 24-10-2023 12:03
24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINDA BAŞKAN YÜCE FARKI

Ulusal ve Yerel Basınımızın Değerli Mensupları, 

Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. 

Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur.

Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. 

Gerek ülkemizin gerekse Sakarya’mızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. 

Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim temennilerinde bulundu.

EKREM YÜCE KONUŞMALARI İLE GECEYE DAMGA VURDU...

Yüce Basın Bayramı’nda gazetecilerle bir arada: “Sakarya’mıza yaptığımız güzel işler sizin sayenizde değer buluyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda şehirde görev yapan basın mensuplarıyla buluştu. Yüce, “Yaptığımız her güzel projeyi sizin sayenizde topluma taşıdık. Yazılı ve görsel basın olmadan bir dünya tahayyül bile edilemez. Emekçilerin gününü yürekten kutluyorum” dedi. Yüce, basın olgusunun önemini haberler sayesinde karşılık bulan ‘Sakarya’da bisiklet kiralama’ ve ‘Endüstriyel kenevir gerçeğinin anlaşılması’ örnekleriyle anlattı.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla şehirdeki basın emekçileri, temsilciler, genel yayın yönetmenleri ve haber müdürleriyle bir araya geldi.

 

Toplantıya Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin, Sakarya Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Remzi Adıyaman ile internet medyası, televizyon ve gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve çalışanları katıldı.

 

Gazetecilerle görüştü

Başkan Yüce, yemekte tüm basın mensuplarıyla görüşerek her biriyle sohbet etti. Gazetecilik, muhabirlik ve haber yayıncılığının Türkiye’de ve dünyada değişmez bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Yüce, toplumu en doğru şekilde bilgilendirmenin kutsal bir görev olduğunu ifade ederek 24 Temmuz Bayramı’nı kutladı.

 

Basın sayesinde

Büyükşehir olarak insan hayatını kolaylaştıracak ve şehri dünya standartlarına taşıyacak projeler hayata geçirdiklerini ve bu çalışmaları gazeteciler sayesinde topluma ulaştırdıklarını söyleyen Yüce, son dönemde vatandaşlar arasında çok yaygınlaşan ‘kiralık bisikletin yükseliş sürecini’ ve ‘bilimsel açıdan endüstriyel kenevir gerçeği’ konusunu örnek vererek “Bunlar sizin sayenizde anlaşıldı ve her konuda var olan tüm gerçek dışı algılar sizin sayenizde yıkıldı” diye konuştu.

 

“Basın olmadan bir dünya tahayyül edilemez”

Yazılı ve görsel basın olmadan bir dünya hayal etmenin mümkün olmadığını ifade eden Yüce, “Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramınızı tebrik ediyorum. İletişimle insanlar birbirlerini anlarlar, sorunlarını paylaşırlar, problemlerine çözümler üretirler. Yani insan hayatının merkezinde iletişim vardır. Günümüz dijital çağında ise radyo, televizyon haberleşmeye getirdiği yeni düzenle bilgiye ulaşmak geçmişe nazaran çok daha kolay hale geldi. Üstelik doğru bilgiye ulaşmak. Bu konuda basın çalışmaları toplumumuzun doğru habere ulaşması için büyük önem arz etmektedir. Bugün gerek basılı gerek görsel ve gerek dijital medya olmadan bir dünya tahayyül etmek mümkün değildir” dedi.

 

“Projeler Sakarya’ya sizler sayesinde anlatılıyor”

Yüce, Sakarya için yaptıkları projelerin anlaşılmasında basının rolünün büyük olduğunu ifade ederek, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak 7/24 esasıyla çalışıp şehrimiz için ürettiğimiz projeleri ve hizmetleri Sakaryalı kardeşlerimiz sizin sayenizde öğreniyor. Biz sizinle dirsek temasıyla çalışıyoruz. Bir açılışa gidiyoruz oradasınız, bir tanıtıma gidiyoruz oradasınız, bir hasada gidiyoruz oradasınız, bir dikime gidiyoruz oradasınız. An geliyor ailemizden çok sizlerle görüşüyoruz. Bizler çalışmaları gerçekleştiriyoruz sizler ise bu çalışmaları hızlı ve doğru bir şekilde hemşerilerimize iletiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

Basınla güçlü bağ

Basın ve yerel yönetim ortaklığıyla asılsız algıların da ortadan kolayca kaldırıldığını anlatan Başkan Yüce şöyle dedi: “Mesela Sakarya’mızda başlattığımız kiralık bisiklet rüzgârı. Sizlerin destekleriyle, paylaşımlarıyla şehrimizin bu projeden haberi oluyor ve bizler hemşerilerimizin yoğun ilgi ve talepleriyle karşılaşıyoruz. Yine sizin sayenizde hep birlikte Türkiye’de yıllardır süre gelen bir algıyı yıktık arkadaşlar. İnsanlar artık endüstriyel kenevirin ne olduğunu, niçin bize bir öcü gibi gösterildiğini, neden yıllarca ekiminin yasaklandığını, endüstriyel kenevirin faydalarını artık çok iyi biliyor.”

 

Başkan Ekrem Yüce, konuşma sonrasında masalarında tek tek selamlayarak tebrik ettiği gazetecilerle hasbihal etti. Toplantıya katılan basın mensuplarına 24 Temmuz’a özel hediyeler takdim edildi. Program, hatıra çekimi ve çay sohbetiyle son buldu.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR