Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kötü niyetli kişilerin Başkan Mutlu Işıksu ve belediye başkan yardımcılarının isimlerini kullanarak çeşitli yerlerden ihtiyaç sahipleri adına yardım talebinde bulundukları belirtildi. Açıklamada, "Başkanımız Mutlu Işıksu ve belediye başkan yardımcılarımızın isimleri kullanılarak yardım talebinde bulunulduğu tarafımıza bildirilmektedir. Vatandaşlarımızın bu gibi durumlara kesinlikle itibar etmemelerini ve konuyu derhal İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Belediyemize iletmelerini önemle rica ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Adapazarı Belediyesi, dolandırıcılık girişimlerine karşı yasal işlemlerin başlatıldığını ve emniyet güçlerinin konuyla ilgili soruşturma yürüttüğünü de duyurdu. Vatandaşların herhangi bir şüpheli durumla karşılaşmaları halinde 444 50 54 numaralı Adapazarı Belediyesi İletişim Merkezi'ni (ADİM) arayarak bilgi vermeleri gerektiği vurgulandı.

Vatandaşlara Önemli Hatırlatmalar

  • Adapazarı Belediyesi, hiçbir zaman telefon veya diğer iletişim kanallarıyla vatandaşlardan yardım talebinde bulunmaz.
  • Bu tür taleplerle karşılaşan vatandaşlar, kesinlikle kişisel bilgilerini veya maddi desteklerini paylaşmamalıdır.
  • Şüpheli durumlarda, en yakın emniyet birimine veya Adapazarı Belediyesi'ne başvurulmalıdır.

Adapazarı Belediyesi, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı bilinçli ve dikkatli olmalarını, şüpheli durumlarda ise derhal ilgili mercilere bilgi vermelerini önemle rica ediyor.

 

ADAPAZARI BELEDİYESİ BASIN BÜROSU