"Filistin Özgürleşmeden İnsanlık Özgürleşmeyecek"

İsrail'in Gazze'deki işgal ve saldırılarını "insanlık tarihine kara bir leke" olarak nitelendiren Genel Başkan Ahmet Bereket, masum sivillere, kadınlara ve çocuklara yönelik vahşet karşısında sessiz kalınamayacağını belirtti. "Bu zulmü en sert şekilde kınıyor, işgale karşı dimdik duracağımızı ilan ediyoruz," diyen Bereket, uluslararası toplumu ve vicdan sahibi herkesi Filistin'in yanında olmaya davet etti. "Gazze özgürleşene kadar mücadelemiz sürecektir," sözleriyle kararlılık mesajı verdi.

Doğu Türkistan ve FETÖ Vurgusu

Bereket, açıklamasında Doğu Türkistan'daki zulme de dikkat çekti. Müslüman kardeşlerimizin yalnız bırakılmaması gerektiğini belirten Bereket, "Doğu Türkistan’da yıllardır süren baskı ve zulüm karşısında sessiz kalmak bir tercih olamaz," ifadelerini kullandı. Dernek olarak tüm platformlarda seslerini yükselteceklerini ve farkındalık etkinlikleri düzenleyeceklerini duyurdu.

FETÖ terör örgütünün yeniden yapılanma girişimlerine karşı da sert uyarılarda bulunan Bereket, bu yapının ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef aldığını söyledi. Toplumu ve tüm sivil toplum kuruluşlarını örgütün faaliyetlerine karşı duyarlı olmaya çağırdı.

"Polisimize ve Askerimize Sahip Çıkalım"

Son günlerde artan, güvenlik güçlerine yönelik saldırılara da değinen Bereket, polisin ve askerin milletin en değerli güvencesi olduğunu vurguladı. Onlara sahip çıkmanın her vatandaşın asli görevi olduğunu belirterek, "Güçlü bir Türkiye için, güvenlik güçlerimizin yanında durmak, onlara teşekkür etmek ve destek vermek hepimizin sorumluluğudur," dedi.

Faaliyetlerden Rahatsız Olanlara Sert Tepki

Aksaçlılar Derneği'nin toplumsal fayda sağlayan faaliyetlerinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirten Ahmet Bereket, özellikle FETÖ mensupları ve terör örgütlerinin destekçilerine sert tepki gösterdi. "Biz, bedeli ne olursa olsun doğru bildiğimiz yoldan şaşmayacağız," diyen Bereket, derneğin çalışmalarını baltalamaya çalışanların niyetinin iyi olmadığını belirtti ve bu tür tehditlerin kendilerini daha da güçlendireceğini vurguladı.