GÖZ ALICI TASARIMLAR VE YOĞUN İLGİ

Atölyede sergilenen spor ayakkabıların her biri, kedi, bulut, çiçek gibi rengarenk desenlerle adeta birer sanat eserine dönüşmüştü. Yoldan geçenlerin büyük ilgisini çeken bu özel tasarımlar, ayakkabıya yeni bir boyut kazandırıyordu. Atölye, ayakkabı satın alan müşterilere ücretsiz çizim imkanı sunarak bu sanatı daha geniş kitlelere ulaştırıyordu.

KİŞİLİĞİ AYAKKABINIZA TAŞIYIN

Ayakkabı boyama sanatçılarına göre, her çizim kişiyi yansıtıyor. Bazen bir şarkı sözü, bazen en sevilen bir çiçek ya da bir kedi figürü... İnsanlar en sevdikleri detayları ayakkabılarında taşımak istiyor. Selhan Özdemir, bu sanatın kaynağını Japonya'ya dayandırıyor ve bu trendin özellikle gençler arasında büyük ilgi gördüğünü belirtiyor. Çalışma süreleri, çizimin karmaşıklığına göre iki günden üç saate kadar değişebiliyor. Şiddet içeren görsellerin ise bu atölyede çalışılmasına izin verilmiyor.

SELHAN ÖZDEMİR'İN UNUTULMAZ HEDİYESİ

Selhan Özdemir, bu renkli atmosferin etkisiyle kendi için özel bir tasarıma imza attırdı. Kendine hediye edilen ayakkabının üzerine, en sevdiği şiirlerinden bir dizesini yazdıran Özdemir, bu sürecin unutulmaz bir deneyim olduğunu söylüyor. Ayakkabı boyamasında, tuval boyamada kullanılan malzemelerin aynısının tercih edildiğini de öğrenen Özdemir, sanatçılardan önemli bir uyarı da aldı: Bu özel eserleri çamaşır makinesine atmamak gerekiyor!

Ayakkabı boyama, sadece bir ayakkabıya estetik katmakla kalmıyor, aynı zamanda farklı ve kişisel bir hediye arayanlar için de ideal bir seçenek sunuyor.