Parti içinde yaşanan kriz, İnceboy'un ilçe başkanlarını ve teşkilatlarını merkezden görevlendirdiği isimlerle yönetme çabasıyla başladı. Balıkesir'in birçok ilçesinde ilçe başkanı ve teşkilatı bulunmazken, İnceboy'un "babasının partisi gibi" davrandığı eleştirileri yükseliyor.
Krizin fitilini ateşleyen olay ise, Dursunbey İlçe Başkanı İsmail Ericek'in görevden alınması oldu. 31 Mart yerel seçimlerinde partiyi ikinci parti konumuna getiren Ericek'in, İnceboy ile yaşadığı şahsi sorunlar nedeniyle görevden alındığı iddia ediliyor. Bu karara tepki olarak, 31 Mart'ta Yeniden Refah Partisi'nden seçilen Dursunbey Belediye Encümenleri Mehmet Ata, Emin Özer, Süleyman Demir ve Ahmet Ataşan partilerinden istifa ederek bağımsız olarak yola devam etme kararı aldı.
Mehmet Ata'nın aynı zamanda Büyükşehir Belediye Encümeni olması, istifaların Balıkesir kamuoyunda yarattığı etkiyi daha da artırdı. Partideki bu istifa depremi, İnceboy'a yönelik tepkilerin büyümesine ve partinin Balıkesir'deki geleceğiyle ilgili soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.
HABER, Bülent ERTEKİN