Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 21:47

BBP’de yenilikçiler, kongre öncesi rüzgarın yönünü değiştirdi.; Rüzgar Cevdet Tellioğlu’ndan Yana Döndü.

Mustafa Destici genel başkanlığında, 22 Ekim’de 11. Olağan Kongreye hazırlanan BBP, farklı bir arayışa girdi. Seçimlerde ortaya çıkan sürekli yenilgi, erime ve saygınlık zedelenmesi delegeyi de değişim arayışına itti. Her İlçeye her Mezraya Bir Alperen Ocağı

SİYASET
Giriş Tarihi : 03-10-2023 20:32   Güncelleme : 03-10-2023 20:39
BBP’de yenilikçiler, kongre öncesi rüzgarın yönünü değiştirdi.; Rüzgar Cevdet Tellioğlu’ndan Yana Döndü.

Görevden alınan il ile bir ilçe başkanının ard arda olması, Partide partide “değişim” isteyenler tarafından yürütülen kongre süreci ile ilgili, güçlü bir muhalefet oluşmasını sağladı. Partinin duayenlerinin partiden uzaklaştırıldığını söyleyen yenilikçi kanat, kurucu lider Muhsin Yazıcıoğlu davasına bağlı delegelerin varlığından dolayı, bu değişimin olacağı inancını belirtiyor.


Açıktan desteğin, şu anda dahi delegeliklerin iptali, ilçelerin kapatılmasına sebep olabileceğini söyleyen, yenilikçi kanadın temsilcisi, BBP genel başkan adayı Cevdet Tellioğlu, sessiz ve hızlı çalışma doğrultusundaki taleplerinin, il ve ilçe başkanlarına ulaştırıldığını söyledi.
Türkiye’de devletin vatandaşla buluşmasında en önemli projeleri hayata geçirmiş ve halk ile devletin kaynaşmasını sağlamış olan Tellioğlu, “Hem mevcut bir iktidarla birlikte hareket edeceksin hem de genel başkan düzeyinde dahi temsil edecek kadar vekil alamayacaksın. Üstelik yüzde 0,8 gibi bir duruma partiyi getirmek, BBP’nin ve gönül verenlerinin hak etmediği, gerçekten normal olmayan ve siyasi konjonktüre uygun da olmayan bir durum” dedi.


Kazandığımız Belediyeleri Elimizle Verdik
Tellioğlu ayrıca, kazanılmış belediyelerin iktidara bir anlamda hediye edilmesi ve bu konuda sessiz kalınması, bu haksızlığa karşı adım atılmaması da, yeni seçimlerde halkın teveccühünü olumsuz yönde etkileyeceği için, bu yanlışa karşı duramayan yönetimin, bu kongrede acilen değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Tellioğlu, “Halk, kazanılan belediyeleri, ortaklara vereceksek, bize neden oy versin? O zaman bu nasıl bir ortaklık anlayışı olur? Bizim anlayışımız belediyeleri almak, orada projemizi icra ile halkın para kazanmasını sağlamak, bu örnek yönetim ve halkın teveccühü ile partimizi iktidara taşıyacak kapıları zorlamak olmalıdır” dedi.  
Her İlçeye her Mezraya Bir Alperen Ocağı
Alperen Ocaklarının da bütün ilçelere kurularak, bir eğitim yuvası haline getirilmesi gerektiğini söyleyen Tellioğlu; “Bir elinde Kur’an Bir elinde Bilgisayar olan bir nesil” yetiştirme hayali olan kurucu liderin, bu hayalinin gerçekleşmesi gerektiğini, çünkü buna milletin de ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu hayali de gerçekleştirmek üzere yola revan olduklarını belirten Tellioğlu, “ illerde, ilçelerde, mezralarda dahi Alperen ocaklarımızı kuracak eğitimleri gerçekleştireceğiz. Biz bunu söylediğimizde nasıl olacak oralarda ofisler nasıl kurulacak diyen kardeşlerimize şunu söylüyoruz, kafeler, camilerin bahçeleri, köy odaları dahi bizim evlatlarımızın ilim tahsil edecekleri yerlerdir. “İman varsa imkân vardır” önemli olan bu millete, geçmişine sahip, gelecek vizyonu olan nesiller yetiştirmektir. Bunu başaracağız” dedi.
Köprüden Önce Son Çıkış
Bu kongreyi, BBP için, köprüden önce son çıkış olarak nitelendiren Cevdet Tellioğlu, bütün teşkilatın, partinin öze dönmesi, adaletin hakim olması talepleri konusunda, kararlı olmasından memnun. Bu sebeple Tellioğlu, rüzgârın değişimden yana esmesi dolayısı ile, değişim anlayışına şu an kararsız olanlarında katılmaya başladığı, hatta, farklı düşünenlerin de kongre saatine kadar katılıma devam edeceğine, kongreyi kazanması ile de, adaletin, dava anlayışının, demokratik zeminin, başarının, saygınlığın, davaya küsen ya da ayrılanlarla birlikte geri geleceğine inandığı, şeklinde yorum yapıyor.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR