Fısıltı HABERLERİ
HV
23 NİSAN Salı 15:28

Ey Vatan! Kuvayi Milliye’den Hakimiyet-i Milliye’ye” Selim Erdoğan’ın Anlatımıyla İş Sanat YouTube Kanalında

Cumhuriyetimizin 100. yılında, İş Sanat, özel projelerinden birini daha izleyicileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Harp coğrafyacısı, yazar Dr. Selim Erdoğan’ın sunduğu, İş Sanat tarafından Türk Tarih Kurumu’nun katkılarıyla hazırlanan “Ey Vatan! Kuvayi Milliye’den Hakimiyet-i Milliye’ye” başlıklı video serisinin ilk bölümü, I. İnönü Muharebesi’nin 102. yıl dönümü olan 7 Ocak Cumartesi günü İş Sanat Youtube kanalında yayında olacak.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 06-01-2023 19:45
Ey Vatan! Kuvayi Milliye’den Hakimiyet-i Milliye’ye”   Selim Erdoğan’ın Anlatımıyla  İş Sanat YouTube Kanalında

Milli Mücadele ne zaman başladı? Mustafa Kemal Paşa'nın işgallere tepkisi ne oldu? İnönü Zaferi'yle neler değişti?  Sakarya Nehri neden cephe hattı olarak belirlendi? İstiklal Harbi 9 Eylül'de sonlandı mı? Milli Mücadele’ye dair pek çok konunun ele alınacağı programda, deneyimli sunucu Gülay Afşar’ın ses verdiği soruları Dr. Selim Erdoğan yanıtlıyor. 

Dr. Selim Erdoğan hakkında:

1972 yılında Ankara’da doğan Dr. Selim Erdoğan, Hacettepe Üniversitesi Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden doktora derecesini aldı. Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’na yönelik çeşitli monografiler ve araştırmalar yayınlamaktadır. Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz’un geçtiği alanlarda saha araştırmalarını yürüten Selim Erdoğan, bu süreçte her iki muharebe sahasında 200 km’den fazla siper parçası haritalayıp, 5.000’den fazla kayıp Kurtuluş Savaşı şehidinin yerinin belirlenmesine öncülük etmiştir.

 

issanat.com.tr

https://www.instagram.com/issanat/

http://twitter.com/#!/issanat

http://www.facebook.com/issanat#!/issanat

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR