Fısıltı HABERLERİ
HV
24 NİSAN Çarşamba 17:26

“Gaziler Günü”nde muhteşem etkinlik

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Gazileri Anma etkinliğinde öğrencilere ‘Kurtuluş Belgeseli’ izletildi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 19-09-2022 15:58   Güncelleme : 19-09-2022 17:35
“Gaziler Günü”nde muhteşem etkinlik

Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen etkinlikte okulun tüm öğrencileri için ‘Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde çekilen KURTULUŞ belgesel-filmi gösterime sunuldu. 


Sunumunu Özcan Yemiş ve Şule Bayri’nin yaptığı programa Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Adapazarı  İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Bayraktaroğlu, Fısıltı HABERLERİ Genel Yayın Yönetmeni Sabahattin Birinci, Haber Müdürü Aslı KILIÇ, Vatan ve Hürriyet Birliği Derbeği  Başkanı Yaşar DURSUN, BşkYrd. Cemal Lüleci , Sekreter  Cumhur Boğaz,  Muhasip Serkan Duman sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okulun öğretmenleri, öğrenciler ve konuklar katıldı.
Film gösterimi öncesi Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynayan Kuvayı Milliye ruhunun önemine vurgu yapıldı.


Programa katılan Türkiye Kuvayı Milliye ve Mücahitler Derneği Sakarya Başkanı Abdülvasit Gürsoy ve yönetim kurulu üyeleri, öğrenciler tarafından büyük bir alkış ve coşku ile karşılandı.


Yönetmenliğini Levent Bayri’nin yaptığı “Özgürlüğün Kanatları Altında İşgale Karşı Kuvayı Milliye Ruhu” konulu “Kurtuluş” adlı belgeseli büyük bir ilgi izleyen öğrenciler, program sonunda Kuvayı Milliye temsilcilerine sevgi gösterisinde bulunarak onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.


Programda Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu Ömer Bayraktaroğlu, Kuvayı Milliye Derneği Sakarya Şube Başkanlığı ve Yönetmen Levent Bayri’ye günün anısına birer plaket takdim edildi.


Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, programda yaptığı konuşmada, “Canlarıyla kanlarıyla verdikleri destansı bir mücadele ile bu toprakları bize vatan yapan şehit ve gazilerimizi bu anlamlı günde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Tarihimize ışık tutan bu belgesel filmi hazırlayan Sakarya Film ekibine ve programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu coşkulu manzara karşısında görüyoruz ki, geleceğimizin teminatı olan siz sevgili öğrencilerimize güvenimiz tamdır” ifadelerini kullandı.


Bu programın düzenlenmesini sağlayan Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş ve tertip kurulu ile Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ömer Bayraktaroğlu’na teşekkür eden Yönetmen Levent Bayri, “Bizim inancımızda bir insanın erişebileceği en yüksek mertebe şehitlik ve gaziliktir. Bu program vesilesi ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.


Bu filmle vurgulamaya çalıştığımız, özgürlük ve bağımsızlık uğruna canlarını feda ederek vatan savunmasına koşan Kuvayı Milliye ruhunu gelecek kuşaklara aktarmaktır. 
Çünkü unutulan geçmiş, kaybedilmiş bir gelecektir. Geçmişten ders almayan, onu yeniden yaşar ve tarihi öğrenmeyenler, onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar.


İşte bu nedenle, özgürlük ve bağımsızlığımızın ilelebet sürmesi için Kuvayı Milliye ruhununun her zaman diri tutulması gereklidir” dedi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR