ANTALYA – Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçim süreci ısınırken, iş dünyasının tanınmış simalarından Köksal Selçuk, adaylık iddiasını bir kez daha ve çok daha güçlü bir dille kamuoyuna duyurdu. "Cesaret konuşmaz, gereğini yapar" diyen Selçuk, ATSO’da devrim niteliğinde bir yönetim anlayışının sinyallerini verdi.

"Sahadan Gelen Bir Başkan" Profili

Yıllardır Antalya esnafı ve sanayicisiyle omuz omuza çalıştığını hatırlatan Köksal Selçuk, sadece konuşan değil, sorunları yerinde çözen bir yönetim sözü verdi. Yazılı açıklamasında samimi bir dille üyelere seslenen Selçuk, adaylık sürecindeki kararlılığını şu sözlerle mühürledi:

“Geri adım yok, tereddüt yok! Bu mücadeleyi bir makam sahibi olmak için değil, Antalya’nın ticari geleceğini sağlam temellere oturtmak için veriyorum.”

Şeffaflık ve Hız: "Dosyalar Raflarda Beklemeyecek"

Selçuk’un en dikkat çeken vaatlerinden biri, ATSO’nun hantal yapısını dinamik bir hale getirmek oldu. Mevcut yönetim anlayışına eleştiri getiren Selçuk, üyelerin bürokraside boğulmayacağı bir sistem vaat ediyor:

  • Kapalı Kapılar Dönemi Kapanıyor: Oda yönetiminde tam şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri hakim olacak.

  • Hızlı Bürokrasi: Sanayicilerin ve ticaret erbabının dosyaları aylarca onay beklemeyecek; işlemler hızlandırılacak.

  • Üyeye Güç Veren Oda: ATSO’nun dev bütçesi, sadece belirli bir zümre için değil, tüm üyelerin rekabet gücünü artırmak için kullanılacak.

Gençlere ve Kadın Girişimcilere Özel Destek

Köksal Selçuk, Antalya’nın ticari ekosistemini büyütecek "yeni kan" ihtiyacına da vurgu yaptı. Projelerinin merkezine gençleri ve kadınları alan Selçuk, şu destek mekanizmalarını hayata geçirmeyi hedefliyor:

  1. Yeni Kurulan Şirketlere Can Suyu: İş hayatına yeni atılan işletmelere rehberlik ve finansal kolaylık sağlanacak.

  2. Genç Girişimci Panelleri: Gençlerin fikirlerini projeye dönüştürebileceği platformlar kurulacak.

  3. Kadın Girişimci Destekleri: Kadınların iş dünyasındaki temsilini artıracak özel teşvik programları uygulanacak.

Son Söz: "Antalya Kazanacak"

Vizyonunu "katılımcılık" üzerine kuran Köksal Selçuk, açıklamasını iddialı bir temenniyle noktaladı: “Biz gereğini yapacağız; sonunda Antalya kazanacak, ATSO üyeleri kazanacak.”

Antalya iş dünyasında heyecan yaratan bu açıklama, seçim yarışında kartların yeniden karılacağını gösteriyor.

Haber; Işılay KIZILGÖZ