Fısıltı HABERLERİ
HV
28 NİSAN Pazar 07:21

İnsani Ateşkesi Reddeden Amerika’ya Karşı 81 İlde Tepkiler Büyüyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin acil insani ateşkes karar tasarısını ABD’nin veto etmesine tepkiler büyüyor. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde toplanan STK'lar ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı. Aynı açıklama 81 ildeki STK'larla ortak şekilde paylaşıldı. 18 bin insanın öldürülmesi karşısında daha ne kadar susulacağının vurgulandığı açıklamada, “Dünya Amerika’ya hükmeden Siyonist zalimlerden elbette daha büyüktür” denildi. İŞTE O HABERİN DETAYLARI..

DÜNYA
Giriş Tarihi : 13-12-2023 10:53
İnsani Ateşkesi Reddeden Amerika’ya Karşı 81 İlde Tepkiler Büyüyor

Kara bir leke!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Gazze için BM Şartı’nın 99. maddesini devreye sokmasının ardından BM Güvenlik Konseyi acil olarak toplandı. Karar tasarısı, düzenlenen acil oturumda oylandı. Ancak üye ülkelerin tamamı insani ateşkes kararını onaylarken İngiltere çekimser, ABD ise red oyuyla kararı veto etti.

Esirlerin acilen ve koşulsuz serbest bırakılması ve insani yardıma erişim sağlanması talep edildiği kararın reddedilmesi büyük tepki topladı.

Türkiye Gençlik Vakfı öncülüğünde pek çok STK bir araya gelerek ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde red kararını protesto etti. Türkiye genelinde, 81 ilde ortak olarak yapılan basın açıklamasında; İsrail’in yaptıklarının insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiği vurgulanırken, şimdiye kadar 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 18 bin insanın, ibadethaneler, okullar, hastaneler bombalanarak öldürülmesinin kabul edilemeyeceği belirtildi.

“Dünya beşten büyüktür”

İşgal edilen Filistin topraklarındaki bu zulmün hesabı insanlık vicdanıyla birlikte hukuk önünde elbette sorulması gerektiğini ifade eden SivilmToplum Kuruluşları: “Bu red kararı şüphesiz Amerikan halkının değil, iktidarda bulunan Siyonist Biden hükümetinin bir kararıdır. Artık özgürlük, barış, insan hakları konusunda Amerika hükümetinin hiçbir iddiası ve samimiyeti söz konusu olamaz. Bu kararla dünyanın da 5’ten büyük olduğu açıkça görülmüştür. Artık Amerika, insanlığın gözünde özgürlük ve insan hakları ülkesi değil barbarlık, zulüm, ırkçılık ve katliam ülkesi olarak tanımlanacaktır.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi yeniden reforme edilmeli, bütün dünya milletlerinin karşısına alan Amerika bu katliama ortak olmanın bedelini ödemelidir. Daha iyi, daha adil bir dünya için bu red kararını kınıyor, bütün dünya halklarını Amerika’ya karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.” Dedi.

“Gazze kasapları hesap verecek”

Uluslararası hukuk önünde hesabının sorulacağının ifade edildiği basın açıklaması, “ Dünya Amerika’ya hükmeden Siyonist zalimlerden elbette daha büyüktür. Müslümanlar muzaffer olacak, onurlu ve izzetli Gazze halkının dik duruşu, katil İsrail’in sonunu getirecektir. İşgal edilen Filistin topraklarındaki bu zulmün hesabı insanlık vicdanıyla birlikte hukuk önünde elbette sorulacaktır.

Gazze kasapları uluslararası mahkemelerde eylemlerinin hesabını verecektir. Son nefesimize kadar Gazzeli masum sivillerin yanında olacak, suçlular cezalandırılana kadar her platformda girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Bir kez daha haykırıyoruz; dünya 5’ten büyüktür. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.” Denilerek bitirildi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR