Fısıltı HABERLERİ
HV
26 NİSAN Cuma 20:10

JTR eğitim ve iş konusunda gençlere muhteşem bir kapı aralıyor.

JTR’den pırlanta gibi fırsat… Türkiye’nin Mücevher Teknolojileri Araştırma Merkezi JTR, düzenlediği eğitimlerle gençlere çok önemli bir kariyer fırsatı sunuyor. Özellikle eğitimini tamamlama şansı bulamamış kadınlar için Pırlanta Uzmanlığı eğitimlerinde yüzde yüz burs olanağı da tanıyor. Gerekli koşullara sahip genç kızlar, JTR sertifika programından burslu yararlanarak kısa sürede iş sahibi olabilecek.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-10-2022 11:44
JTR eğitim ve iş konusunda gençlere muhteşem bir kapı aralıyor.

Dünya çapında teknolojiler geliştiren ve Türkiye’nin uluslararası ilk ve tek pırlanta laboratuvarı olan JTR | Jewellery Technology Research (Mücevher Teknolojileri Araştırma Merkezi) gençlerimize yeni kariyer olanakları sunuyor.

 

Bir yandan yeni teknolojiler geliştiren JTR, bir yandan da mücevher sektörüne eğitim konusunda dünya standartlarında hizmet veriyor. Bu kapsamda sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli hızlı bir eğitimle mesleğe hazırlayan JTR eğitimleri arasında Pırlanta Uzmanlığı Sertifikalı eğitimi almak isteyen ve koşullara uyan genç kızlar için yüzde yüz burs olanağı sağlıyor. 3 hafta süren eğitimi başarıyla tamamlayanlar, çok kısa süre içinde yeni işlerine başlayabiliyorlar.

JTR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can Özdemir, hem JTR olarak hem de sektör oyuncularının farklı kademelerde personel ihtiyacı olduğunun altını çizerek bu konuda gerekli koşulları sağlayan genç kızlara yüzde yüz burslu eğitim olanağı sağlayacaklarını; diğer adayların da makul bir ücret karşılığında bu eğitimi alabileceklerini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Öncelikle, farklı nedenlerle eğitimini tamamlayamamış, yarım bırakmış genç arkadaşlarımız var. Onlara umut vermek üzere çalışan sivil toplum kuruluşlarımız var. Biz de bu sosyal girişimcilik noktasında katkıda bulunmak istiyoruz. Maddi koşulları ve eğitim ile ilgili durumları uygun olan ve elbette bu mesleği yapma yeterliliğine sahip olan genç arkadaşlarımız başvurdukları taktirde 3 hafta süren bir eğitim alacaklar. Bu eğitimi başarıyla tamamlayan adayları gerek JTR bünyesinde meslek sahibi yapmayı gerekse sektörümüzdeki diğer firmalar ile işbirliği içinde işe yerleştirmelerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”

 

Pırlanta Uzmanlığı sertifikası alan gençler, kariyer beklentileri doğrultusunda farklı firmalarda çalışma seçeneklerini değerlendirebiliyorlar. Özdemir, 7 bin ile 10 bin TL bandında iş hayatına giriş yapan gençlerin iş performansı ve yabancı dil bilgisinin geliştirilmesi halinde çok heyecan verici bir kariyer yolculuğu yapabileceklerini söyledi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR