Başkan Gürsel Baltacı ve Danışma Kurulu Üyesi Selahattin Çağır'ın ev sahipliğinde gerçekleşen nöbetin ilk gününe, Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Sabahattin Birinci de katılarak etkinliğe ayrı bir değer kattı. Turan Bingöl, Cafer Ataman ve Celal Dalmaz gibi derneğin değerli üyeleri de bu sıcak ve samimi buluşmada yerlerini aldılar.
Güne yörenin birbirinden lezzetli kahvaltılıklarıyla başlandı. Misafirlere sunulan Kars ketesi, taze kaşarı, otantik tulum peyniri, lezzetli kaşar peyniri, çıtır katmer, sıcak bişi, zeytin, peynir, simit, poğaça, domates ve salata, damaklarda unutulmaz bir tat bıraktı.
Başkan Gürsel Baltacı, derneğin yürüttüğü önemli çalışmaları anlatırken, misafirleriyle koyu bir sohbete daldı. Vatan sevgisi, bayrak aşkı ve devlet bağlılığı gibi önemli değerler üzerine yapılan anlamlı konuşmaların yanı sıra, geçmişe dair tatlı anılar da paylaşıldı. Çay eşliğinde süren sohbetler, katılımcıların yüzlerindeki tebessümlerle daha da anlam kazandı. Bu güzel atmosfer, hatıra fotoğrafı çekimiyle taçlandı.
Başkan Baltacı, yöresel lezzetlere olan ilgiyi artırmak amacıyla Kars ketesi, kaşarı, tulum peyniri, kaşar peyniri, katmer ve bişi hakkında detaylı bilgiler aktardı. Kars'a özgü özel bir lezzet olan "doluğu"nun yapılışı ve özellikleri de misafirlerle paylaşıldı.
Etkinliğe katılan misafirler, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade ettiler:
Sabahattin Birinci (Fısıltı Haberleri Genel Yayın Yönetmeni): "KAIDER Başkanı Sayın Gürsel Baltacı'nın bu anlamlı girişimi gerçekten takdire şayan. Hemşehrilerimizle bir araya gelmek, sohbet etmek ve yöresel lezzetlerimizi tatmak harika bir duygu. Bu sıcak ve samimi ortam için Sayın Baltacı'ya ve KAIDER ailesine teşekkür ederim."
Turan Bingöl: "Uzun zamandır böyle sıcak bir ortamda bulunmamıştım. Başkanımızın misafirperverliği ve derneğimizin bu güzel etkinliği sayesinde hemşehrilerimizle hasret giderdik. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."
Cafer Ataman: "Dernek nöbeti fikri çok yerinde olmuş. Cumartesi sabahımızı böyle güzel bir kahvaltı ve keyifli sohbetle geçirmek çok iyi geldi. Başkanımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederim."
Celal Dalmaz: "Yöresel lezzetlerimizi tatmak ve eski dostlarla bir araya gelmek harikaydı. Başkanımızın samimiyeti ve derneğimizin sıcak atmosferi bizi çok mutlu etti. Bu güzel etkinliklerin devamını diliyorum."
Her hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri devam edecek olan "Dernek Nöbeti" ile KAIDER, hemşehrileri arasındaki dayanışmayı güçlendirmeye ve kültürel değerlerini yaşatmaya devam edecek.