Fısıltı HABERLERİ
HV
19 MART Salı 14:01
Advert

Kaymakam Altay, Bilecik’in ilk ve tek Köy Yaşam Merkezi Proje çalışmalarını inceledi

Bilecik’in Pazaryeri İlçesinde Milli Eğitim Bakanlığınca oluşturulan ve Bilecik’in ilk Köy Yaşam Merkezi Projesi olan Küçükelmalı Ekoturizm ve Eğitim kampına öğrenciler için yeni sosyal alanlar ekleniyor.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-10-2022 11:51
Kaymakam Altay, Bilecik’in ilk ve tek Köy Yaşam Merkezi Proje çalışmalarını inceledi

Köy Yaşam Merkezi Projesi kapsamında Ekoturizm ve Eğitim kampına öğrencilerin daha güzel ve daha etkili hale getirebilmek amacıyla, Pazaryeri Kaymakamlığınca yapımına başlanılan futbol, voleybol ve basketbol sahaları çalışmaları devam ediyor.

 

Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, devam eden çalışmalar hakkında Ekoturizm ve Eğitim kampında incelemelerde bulundu. Kaymakam Altay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bileick’te tek olma özelliği ile Ekoturizm ve Eğitim kampı iki yıl önce ilçeye bağlı Küçükelmalı köyünde kullanılmayan atıl köy okulunun Pazaryeri Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak projesiyle onarıp tadilatı yapılarak, sınav motivasyonu, telafi eğitimleri, kitap okuma kampları, tarımsal eğitimler, doğa sporları ve çömlekçilik eğitimi gibi öğrencilerin doğa ile iç içe doğa bilincini geliştirmesi gerçekleştiriliyor.

 

“Örnek Proje Oldu”

 

Ekoturizm ve Eğitim kampındaki çalışmaları değerlendiren Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, “Kaymakamlığımızın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan proje kapsamında eski köy okulumuzun tadilatı yapılıp Ekoturizm ve Eğitim kampına dönüşmesiyle burada Pazaryeri ilçemizdeki öğrencilerimiz başta olmak üzere birçok il ve ilçeden öğrencilerimize eğitim verdik. Projemiz Milli Eğitim Bakanlığınca Örnek proje olarak gösterildi. Kamp alanımıza öğrencilerimizin çeşitli aktivitelerini gerçekleştirmesi amacıyla Kaymakamlığımızca futbol, voleybol ve basketbol sahaları ilave ediyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen Bilecik Valimiz Sayın Dr. Kemal Kızılkaya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci ise, EkoTuzim ve Eğitim Kampında Öğrencilerin doğada eğitim alması, bitki çeşitlerinin tanıması, çiçekleri, böcekleri hayvanları tanıması, sportif faaliyetler, diğer yandan kendi aralarında uyumu sağlamasını ve kendi aralarında birlikte hareket etmeyi öğrenmesini sınav hazırlıkları gibi eğitimlerin rehber öğretmenler tarafından verildiğini söyledi.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR