Fısıltı HABERLERİ
HV
29 MART Cuma 16:33
1 Advert

Kütüphaneler Haftasını TYB Yazarlarıyla Kutladılar.

Ferizli Sinanoğlu Hatice Aslan Ortaokulu, her yıl mart ayının son haftası düzenlenen Kütüphaneler Haftası kapsamında TYB Sakarya Şubesi Başkanı Yazar Fahri Tuna ve TYB Sakarya Şubesi Üyesi Sinanoğlu köyü kökenli Yazar Bayram Akyüz’ü misafir etti.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 31-03-2023 10:54
Kütüphaneler Haftasını TYB Yazarlarıyla Kutladılar.

Okul Müdürü Murat Tek’in kısa açılış konuşması ile başlayan, oturum yöneticiliğini okulun Türkçe öğretmenleri Hasan Çelik ile Sümeyye Değirmenci'nin başarıyla üstlendiği söyleşi ve imza günü etkinliği soru ve cevaplar üzerine gelişti. Şehir ve kitap merkezli yaklaşık iki saat süren söyleşide ortaokul öğrencilerinden de on kadarı yazarlara sorular sorup cevaplarını aldılar.

 

TYB Sakarya Şubesi Başkanı Fahri Tuna; “TYB Sakarya Şubesine üye 41 şair ve yazarımızla, daima okullarımızın ve kütüphanelerin yanındayız. Ferizli Sinanoğlu Hatice Aslan Ortaokulu yönetimi gibi diğer okullarımızdan da talepler gelirse, üyelerimizi büyük bir memnuniyetle okullarımıza yönlendiririz. Yaşasın edebiyat, yaşasın kitaplar, yaşasın gençlik” dedi.

 

Tarih boyunca bilgi ve edebiyatın aktarıcısının kitap olduğunu, akıllı telefon ve popüler kültürün etkisiyle kitabın eski ağırlığının bir nebze azalsa da zamanın yine kitabın ve kütüphanenin lehine gelişeceğinden söz eden Yazar Tuna; yazarlığın yüzde 67'sinin yetenek, kalan kısmının ise okumak, yaşamak ve gözlem olduğunu, iyi yazar olmanın öncelikle iyi okur olmaktan geçtiğini söyledi.

 

Kütüphane ve kitabın öneminin vurgulandığı programın bitiminde Ferizli Sinanoğlu Hatice Aslan Ortaokulu Müdürü Murat Tek misafir yazarlara çiçek takdim ederken, öğrenciler de kitaplarını Tuna ve Akyüz'e imzalattılar.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR