İşveren Teklifine Karşı Güçlü Duruş
Memur-Sen Sakarya İl Başkanı Murat Mengen, yaptığı açıklamada, işveren tarafının sunduğu teklife "hayır" dedi. Mengen, enflasyonun bile altında kalan ücret artışlarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Özellikle çalışanlar ile emekliler arasındaki makasın giderek açılmasının ciddi bir sorun teşkil ettiğini dile getiren Mengen, bu durumun adil bir gelir dağılımını engellediğini vurguladı.

Memur-Sen'in Masadaki Talepleri
Başkan Mengen, sendikanın kamu çalışanları ve emeklileri için hayati önem taşıyan taleplerini sıraladı. Mengen'in öne çıkan talepleri şunlar oldu:
-
10.000 TL taban aylığa seyyanen zam: Tüm kamu çalışanlarının taban aylığına seyyanen bir zam yapılmasını talep etti.
-
Yüzde 10 refah payı: Enflasyonun üzerinde bir refah payı eklenerek, çalışanların alım gücünün korunması gerektiğini savundu.
-
Yüzde 25 oransal zam: Tüm maaşlara yüzde 25 oranında bir zam yapılmasını istedi.
-
Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması: Çalışanların aldıkları ek ödemelerin, emekli maaşlarına yansıtılmasını ve bu durumun emeklilikteki gelir kaybını engellemesini talep etti.
Mengen, bu şartlar altında işveren teklifinin yeterli olmadığını, hatta kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğunu ifade etti.

Emeklilerden Tam Destek
Basın açıklamasına, Emekli Memur-Sen Sakarya İl Temsilciliği de kalabalık bir heyetle katılarak destek verdi. Başkan Ebubekir Demir, Ali Trabzon, Mehmet Ali Turhal ve ilçe başkanları ile üyelerin yer aldığı heyet, Başkan Murat Mengen'in açıklamalarını ve sendikanın taleplerini tam olarak desteklediklerini açıkladı.

Heyecanlı bir katılımla ve "Adil ve acil zam teklifi bekliyoruz" sloganlarıyla tamamlanan basın bildirisinde, sendika ve emekliler, hükümetin teklifini gözden geçirmesi ve kamu çalışanlarının haklarını gözeten yeni bir teklifle masaya gelmesi gerektiğini belirtti.
