Fısıltı HABERLERİ
HV
26 NİSAN Cuma 22:52

Recep Hacıeyüpoğlu AK Parti’den 28. Dönem Sakarya Milletvekili Aday Adayı

Recep Hacıeyüpoğlu , AK Parti’den 28. Dönem Sakarya Milletvekili aday adaylığına başvurusunu yaptı. Kalabalık bir grupla geldiği AK Parti İl binasında aday adaylığı başvuru evraklarını İl Başkanı YunusT ever’e Teslim Etti. Hakkımızda hayırlısını diliyorum. Milletimize her anlamda hizmetkar olmaya talibim dedi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 23-03-2023 15:56   Güncelleme : 23-03-2023 16:09
Recep Hacıeyüpoğlu AK Parti’den 28. Dönem Sakarya Milletvekili Aday Adayı

Eski Sakaryaspor başkanı, Avukat Recep Hacıeyüpoğlu AK Parti'den milletvekili aday adaylığını "AK PARTİ Milletvekili Aday Adaylığına müracaat ettim. Kazanan Milletimiz ve Cumhur İttifakı olsun." bu ifadelerle açıkladı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, Geyve AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Toplantıda 3 temel süreç adını verdiği Anayasa-Çözüm Süreci ve Paralel Yapı ile mücadele konusunda konuşan Hacıeyüpoğlu, Sakarya’ya dönük fikirlerinden de bahsetti.

AK Parti Milletvekili aday adayı Avukat Recep Hacıeyüpoğlu Geyve AK Parti Teşkilat toplantısına katıldı. Geyve İlçe teşkilatı ile buluşan Hacıeyüpoğlu ulusalda 3 ana madde olan Çözüm süreci - Sivil Anayasa - Paralel yapı ile mücadele bahsederken yerele dönük projelerini anlattı. Yeni anayasa hakkında konuşan Hacıeyüpoğlu, “Yeni anayasa Türkiye için son derece önemlidir. 

Zira biz Yeni Anayasa derken askerin dayatma ile yaptığı bir anayasa değil, meclisimizin önce yasalaştıracağı sonra referandum ile gerçek şeklini alacak olan sivil anayasadan bahsediyoruz. Halkın onaylayacağı bir anayasa olacak. Halkın hem ekonomik, hem sosyal hem kültürel yönden önünün açılacağı bir Anayasa olacağını düşünüyorum. 2015 seçimleri ile meclise girecek olan vekiller darbe ürünü anayasanın yerine milletin anayasasını yapacak, çözüm sürecinin yasal zeminini oluşturacak ve paralel yapı ile mücadeleyi daha etkin devam ettirecek olan isimlerdir. Bu açıdan son derece önemlidir" diye ifadeler kullandı.


Çözüm süreci ile ilgili de konuşan Hacıeyüpoğlu, “Her gün konuşulan ama tüm yasal metni tam ortaya dökülmemiş çözüm süreci var. Bence Türkiye’nin bölge ülkesi olma iddiasının en önemli unsuru çözüm sürecini sonuçlandırması. Onunda yasal bütün alt yapısının mecliste olacağını düşünüyorum. Artık Türkiye’nin sadece kendi iç güvenlik sorunu yok dışında da güvenlik sorunu var. Bölgedeki güvenliği sağlayamazsak, güvenli bir ülke olamazsak, şu an nasıl mülteci akınına uğruyorsak bu artarak devam edecek. Bunun için Türkiye bölge ülkesi ise bölgesinin de güvenliğini sağlamak zorunda. Onun için çözüm süreci bunun olmazsa olmazı” dedi.


PARALEL İLE MÜCADELE SÜRECEK
Hacıeyüpoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “17 ve 25 Aralık’ta tam fotoğrafını çekebildiğimiz bir paralel yapı gerçeği var. Eğer 17 ve 25 Aralık amacına ulaşmış olsaydı ‘Yargı Darbesi’ gerçekleşseydi çözüm sürecide yeni anayasada konuşulmuyor olacaktı. Onun için ağırlık derecelerini bir birlerine denk görüyorum. Meclisin 3 tane birbirine denk gündem maddesi olacağını düşünüyorum. 3 Kasım 2002’de ’Her şey Türkiye İçin’ diyerek yola çıkan AK Parti, yeni Türkiye’ye giden yolda yükselen demokrasisi, güçlü ekonomisi, bölgesel ve küresel güç olma hedefi ile yoluna devam ediyor. Darbeciler 28 Şubat için bin yıl sürecek diyorlardı, bekledikleri gibi olmadı. Ancak AK Partililer olarak Türkiye’nin içine çekilmek istendiği o karanlık dönemleri bin yıl unutturmayacağız. Bugün Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi gibi tartışmalar var. 17-25 Aralık darbe girişimleri başarılı olsaydı bugün bunları konuşamazdık. Paralel Yapı ile mücadele bunun için önemli.”

Sakarya’da MAZLUMDER, Sakarya Baro Başkanlığı, Sakaryaspor ve Büyükşehir Belediyelerinde üstlendiği görevlere atıfta bulunan Hacıeyüpoğlu, "Yerelde ki yöneticiler ile uyum içinde değilseniz, Sakarya için projeler üretemezsiniz. Şehrin tüm katmanlarını kuşatan bir, beraberlik içerisinde olmalısınız. Ancak bu şekilde şehre proje sunabilir, gelişmeyi sürdürebilirsiniz. Eğer Milletvekili olursam bu konuya özellikle hassasiyet göstereceğim. Milletvekilinin görevi halk, belediyeler ve bürokratlar arasındaki uyumu iyi sağlamaktır. Ondan sonra örnek şehirler zaten ortaya çıkacaktır" dedi.
AK Parti Geyve İlçe Başkanı Muhittin Irmak, kendilerini ziyarete gelen Ak Parti Milletvekili aday adayı Avukat Recep Hacıeyüpoğlu’na başarıla diledi.

Recep Hacıeyüpoğlu Kimdir?

1 Ekim 1968 doğumlu olan Recep Hacıeyüpoğlu, lisans eğitimini 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı.

1992 yılından bu yana serbest avukatlık mesleğini sürdüren Hacıeyüpoğlu, 2002 – 2006 yılları arasında İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliği, 2002 – 2006 yılları arasında MAZLUMDER Sakarya Şube Başkanlığı ve MAZLUMDER Genel İdare Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2004 – 2006 yılları arasında Sakarya Barosu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Recep Hacıeyüpoğlu, 2006 - 2008 yılları arasında Sakaryaspor Kulüp Başkanlığı'nı yürüttü. 2007 yılında itibaren Sakarya Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın (SAKVA) Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren Hacıeyüpoğlu, 2008 – 2012 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

 

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR