Fısıltı HABERLERİ
HV
28 MART Perşembe 23:01
1 Advert

Sakarya Kadın Girişimciler 2022’NİN Son Meclis Toplantısını Yaptı

SATSO öncülüğünde girişimci kadınlara ve kadın istihdamına yönelik faaliyetleri yürüten TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu, 2022 yılının son meclis toplantısını SATSO Hizmet Binasında bir araya gelerek gerçekleştirdi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 27-12-2022 17:34
Sakarya Kadın Girişimciler 2022’NİN Son Meclis Toplantısını Yaptı

Divan Kurulunu Kadın Girişimciler Kurulundan sorumlu SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay, Sakarya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim ve SATSO Genel Sekreter Yardımcısı Mümin Haşil’in oluşturduğu toplantıya Kurul Üyeleri de iştirak ederek katkı sağladılar.

SATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Kurul Üyeleri; 2022 yılı genel faaliyetleri, önümüzdeki döneme ilişkin hedefler ve çalışmalar hakkında sunumlar eşliğinde fikir alışverişinde bulundular.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay; “Toplumumuzun yarısından fazlasının kadın olduğu düşünülerek, kadınlar arasında girişimcilik kültürünü nitelik ve nicelik olarak geliştirerek kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayatın içinde hakkettikleri yeri almalarını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Buradan yola çıkarak şehrimizde kadın girişimciler potansiyelinin her yönden geliştirilmesi ve donanımlı hale getirilmesi amacıyla bir yön belirlemek ve farkındalık sağlamak da bizlerin asli görevleri arasına yerleşti.

Biz de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak kadın girişimciler kurulumuz aracılığı ile işgücüne dahil olmayan kadınlarımızın nitelikli istihdama katılabilmelerini sağlamak, kurumsal ve kişisel gelişimlerine destek olmak, edindikleri bilgi birikimiyle daha rekabetçi hale gelebilmeleri için gayret ediyoruz. Ayrıca yine kurulumuzun çalışmaları ile; girişimci kadınlarımızın, girişimcilikteki gelişimlerini ve sürekliliklerini sağlamaya yönelik projeler üretiyoruz. Biz alın teri ve akıl terini harmanlayan girişimci kadınlarımıza güveniyoruz.” dedi.

TOBB Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu Zehra Dirim ise; 2022 yılında kadın kooperatiflerinin yaygınlaştırılması ve desteklenmesi, girişimci kadın üyelere ziyaretler ve sanayide kadın eli projesinin daha da yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarını içeren sunum eşliğinde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; “2022 yılının büyük bir kısmını Sanayide kadın eli projesinin şehrimizde yaygınlaşması, kurumlar arası proje işbirliğinin artırılması, hedef kitlemizde yer alan kadınlarımıza ulaşma konusunda yol haritamızı belirlemekle geçirdik.

Yıl biterken bu anlamda ciddi bir yol kat ettiğimizi söylemek yanlış olmaz. Çalışmalarımız aynı hızla devam edecektir. Bu konuda hepinizin desteği ve görüşleri bizler için önemli. Ne kadar fazla kadınımıza ulaşarak bu projemiz kapsamında onları aktif iş hayatına dahil edebilirsek o kadar mutlu olacağız. Sizlerle birlikte şehrimizin kadın gücünü, başarılarını ve beraberliğini örnek hale getireceğiz. Yaptığımız çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen başta yönetim kurulu başkanımız A. Akgün Altuğ olmak üzere Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Dirim’in ardından toplantının gündem maddeleri sırasında söz alarak kürsüye çıkan kurul üyeleri çalışmalar, projeler, sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik görüşlerini bildirdiler.

Sabahattin BİRİNCİSabahattin BİRİNCİ

YORUMLAR