Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümü kutlamaları Sakarya’da büyük bir coşkuyla devam ederken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu düzenlenen görkemli resepsiyonla zirveye ulaştı. Sakarya Valiliği tarafından verilen resepsiyonda birlik, beraberlik ve gurur dolu anlar yaşandı.
Kent Protokolü ve Vatandaşlar Tek Yürek Oldu
Bu akşam gerçekleştirilen programa, Sakarya Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan ev sahipliği yaptı. Yoğun katılımın dikkat çektiği anlamlı gecede; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, milletvekilleri, il protokolü, kahraman gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda davetli bir araya geldi.
Vali Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, salonu tek tek gezerek davetlilerle yakından ilgilendi, konukların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Toplumun tüm kesimlerini buluşturan bu özel buluşma, kutlamalara ayrı bir renk kattı.
Vali Rahmi Doğan’dan Birlik ve "Türkiye Yüzyılı" Vurgusu
Resepsiyonda yaptığı anlamlı konuşmada Cumhuriyet’in köklü tarihine ve taşıdığı değere dikkat çeken Sakarya Valisi Rahmi Doğan, şu ifadeleri kullandı:
"Cumhuriyet, milletimizin kendi geleceğine sahip çıkma iradesinin en güçlü göstergesidir. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında demokrasimizi güçlendirmeli, ülkemizin her alandaki gelişimini kararlılıkla sürdürmeliyiz. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda daha güçlü bir geleceği inşa etmek hepimizin ortak sorumluluğudur."
Geçmişten devralınan bu eşsiz emanetin bilincinde olduklarını belirten Doğan, bu kutsal mirası koruyarak gelecek nesillere çok daha güçlü bir Türkiye bırakma kararlılığında olduklarını vurguladı. Konuşmasını tüm katılımcıların ve Sakaryalıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak tamamlayan Vali Doğan, salondan uzun süre alkış aldı.
Program, çekilen hatıra fotoğrafları ve Cumhuriyet’in kuruluş coşkusunu yansıtan samimi sohbetlerle geç saatlere kadar devam etti.
HABER; ASLI KILIÇ